Els 'stages' de pretemporada del FC Barcelona

Els 'stages' de pretemporada del FC Barcelona

El proper serà el quart 'stage' que el conjunt blaugrana realitza Anglaterra. L'últim va ser l'any 2009 a Marlow (Londres) Holanda és el país històricament més triat per fer aquestes sessions de pretemporada

El 14 de juliol el FC Barcelona iniciarà la pretemporada, que comptarà amb una novetat. Després de quatre temporades, el primer equip tornarà a realitzar una estada a l'estranger. Ho farà a terres angleses, com la temporada 2009/10 –l'última fins ara–, en la qual l'equip es va desplaçar fins a Marlow (Londres) per preparar la campanya.

El conjunt blaugrana va començar a fer 'stages' l'any 1970 a La Molina, destí que es va repetir el 1972. Va ser el primer dels quatre que s'han realitzat a Catalunya. A més, el 1972 també es van desplaçar a Olot per fer una altra part de la preparació de la campanya. Després de molts anys sense realitzar un 'stage' a Catalunya, el 2004 se’n va fer un a Peralada (Girona).

Holanda, destí preferit

Un costum, el de les estades a l'estranger, iniciat per l'entrenador holandès Rinus Michels la temporada 1973, quan es va endur els futbolistes a Papendhal, Holanda. Un país que, de la mà d'entrenadors com Venables, Lattek i Cruyff, es va convertir en el lloc preferit per preparar les diferents temporades. Així ho demostren els 12 anys consecutius (1988-2000) en els quals el conjunt blaugrana va viatjar a terres holandeses per realitzar diferents estades.

No només Holanda i el Regne Unit van poder gaudir dels 'stages' de l'equip blaugrana. Països com Suècia, Suïssa i Dinamarca van ser triats per dur-hi a terme fases de la pretemporada. El 1997, abans de l'estada a Holanda, el FC Barcelona viatjava a Suècia. Els anys 2000 i 2001, el país helvètic va ser el triat per realitzar part de la pretemporada.

Els anys 2005 i 2006 la ciutat d'Aarhus (Dinamarca) va ser la triada perquè Frank Rijkaard i els seus homes realitzessin part de la preparació. Després dels dos 'stages' a Dinamarca el Club va començar a triar el Regne Unit per a les seves estades de pretemporada.

El Regne Unit, cada vegada més habitual

Aquesta vegada el primer equip es desplaçarà fins a St. George’s Park, seu principal de la Federació Anglesa. Serà la quarta vegada que els blaugranes viatgin a terres angleses –abans ho havien fet el 1998, el 2001 i el 2009–, i la sisena vegada que ho facin a terres del Regne Unit després de desplaçar-se a Escòcia els anys 2006 i 2007 sota les ordres de Frank Rijkaard.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut