Connexió Liverpool-Barcelona

Connexió Liverpool-Barcelona

Luis Suárez es converteix en el segon jugador del Liverpool que recala al FC Barcelona Jari Litmanen i Luis García són els dos blaugranes que van prendre el camí oposat

Amb la seva arribada al FC Barcelona, Luis Suárez es converteix en el segon jugador procedent del Liverpool a vestir la samarreta blaugrana. L’uruguaià pren, així, el mateix camí que va agafar en el passat l’actual jugador blaugrana Javier Mascherano.

L’argentí va arribar al conjunt blaugrana a l’estiu del 2010 sent titular indiscutible i un dels jugadors referència de l’equip anglès. Mascherano va ser una forta aposta de Pep Guardiola que va sortir bé ja que des de la primera temporada l’argentí va rendir a un gran nivell –va ser clau en la fase final de la Champions guanyada el curs 2010-11–, i es va guanyar amb el pas de les jornades la condició de titular de l’onze blaugrana per a tots els tècnics amb els quals ha jugat.

El trajecte oposat

No només el FC Barcelona s’ha vist reforçat amb jugadors del Liverpool, sinó que també futbolistes que van vestir la samarreta blaugrana van fer el trajecte oposat al de Suárez i Mascherano. Luis García, jugador format a la Masia, i el finlandès Jari Litmanen van prendre rumb cap a Liverpool després de la seva sortida del conjunt culer.

Jari Litmanen va ser el primer a fer el viatge Barcelona-Liverpool. L’any 2001 el Liverpool aconseguia els drets d’un jugador que posseïa una enorme qualitat, però que les lesions no havien permès mostrar al conjunt blaugrana de forma més regular. Malgrat les lesions que també va sofrir a Anglaterra, el finlandès va poder celebrar una Copa de la UEFA, una Copa de la Lliga, una FA Cup, una Community Shield i una Supercopa d’Europa.

Luis García va signar pel conjunt anglès a l’estiu del 2004, una decisió que el va portar a ser campió de la Lliga de Campions aquella mateixa temporada sota les ordres de Rafa Benítez. A més, en la seva estada al conjunt anglès va guanyar una Supercopa d’Europa, una FA Cup i una Community Shield.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut