Alemanya supera l’Argentina i guanya el Mundial (1-0)

Alemanya supera l’Argentina i guanya el Mundial (1-0)

Un gol de Mario Götze en el minut 113 atorga la quarta Copa del Món als germànics Mascherano i Messi han estat titulars i han disputat els 120 minuts de partit

Alemanya és la nova campiona del món. Un gol de Mario Götze en el minut 113 de partit, quan el duel començava a apuntar als penals, ha decidit la final contra l’Argentina de Mascherano i Messi disputada aquest diumenge a Río de Janeiro. És el quart Mundial que s’adjudiquen els germànics en la seva història.

D’aquesta manera, els dos jugadors culers, que han estat titulars i han jugat els 120 minuts de partit, es queden a les portes d’un Mundial que a l’Argentina se li resisteix des del 1986.

Freguen el gol

Els primers compassos de partit han estat com s’esperaven. Alemanya era l’equip amb la possessió i l’Argentina qui esperava al seu camp, buscant l’oportunitat del contracop. L’ha tingut en un parell d’ocasions. Primer, gràcies a una errada de Kroos que Higuaín no ha sabut aprofitar quan es trobava sol davant Neuer. Després, una gran obertura de Messi cap a Lavezzi ha acabat amb un gol anul·lat d’Higuaín.

Argentina es mostrava com un equip comptacte en defensa i capaç de generar perill en atac. Messi i Lavezzi eren un malson per als germànics, que han patit la lesió de Kramer –que ja havia entrat a l’onze a última hora per unes molèsties de Khedira- i les grogues per a Schweinsteiger i Höwedes.

El lateral esquerre alemany, precisament, ha estat qui ha creat la més bona de les oportunitats dels alemanys en la primera meitat. Ha estat just abans de la mitja part, en un córner que Höwedes ha estavellat al pal amb un cop de cap.

La té Messi

L’Argentina ha continuat generant perill a l’inici de la represa. Ha estat el moment en què Messi ha rebut una pilota a la frontal i ha rematat uns centímetres massa creuat, quan mig estadi ja cantava el gol del ‘10’ blaugrana.

Després d’aquesta ocasió i d’una més d’Higuaín el partit ha entrat en una fase amb més ritme. Amb més ritme, però menys ocasions. Ha durat aproximadament fins al minut 75, quan tots dos equips, atemorits per la possibilitat de perdre, han cuidat encara més les seves esquenes. El partit arribava al final del temps reglamentari sense gols.

Decideix Götze

Tocava pròrroga i ha començat forta. Dues clares ocasions de Schürrle i Rodrigo Palacio haurien pogut decantar la final abans d’hora. Finalment, la resolució de la final s’ha produït en la segona part de la pròrroga. S’ha decidit amb un gran gol de Götze, que ha recollit una centrada des de l’esquerra de Schürrle i, sense deixar-la caure al terra, ha engaltat la pilota a gol. Una diana que valia un Mundial.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut