Bartomeu, present en l'Assemblea de l'ECA a Amsterdam

Bartomeu, present en l'Assemblea de l'ECA a Amsterdam

Els principals temes de l’ordre del dia han estat el futur format de les competicions europees de clubs i el posicionament davant el nou Mundial de Clubs de la FIFA

Josep Maria Bartomeu ha participat aquest dimarts a Amsterdam en l’Assemblea General de l’ECA (Associació Europea de Clubs) que ha tingut com a temes principals en l’ordre del dia el format de les competicions europees de clubs, a partir del 2021, i les possibles modificacions a partir del 2024, així com el posicionament de l’ECA davant del nou format del Mundial de Clubs aprovat per la FIFA.

Pel que fa a les competicions europees, els clubs han conegut el detalls de la competició per al cicle 2021-2024, que té com a principal novetat la creació d’un tercer torneig que s’afegirà a la UEFA Champions League i l’Europa League existents. Respecte al futur de la competicions més enllà del 2024, l’ECA ha informat a través dels seus portaveus que hi ha hagut unes reunions inicials de la UEFA per intercanviar idees i que es tracta del començament d’un procés de discussió en què participaran totes les parts interessades del futbol professional.

Una altra de les qüestions del dia ha estat el nou format del Mundial de Clubs de la FIFA, que té previst entrar en vigor a partir del 2021. Els clubs han ratificat la seva oposició respecte a aquest nou format plantejat per la FIFA, ja que entra en conflicte amb el calendari de competició ja acordat fins al 2024.

Durant la reunió s’han tractat també altres qüestions relacionades amb la FIFA, com són el sistema de traspassos de jugadors i les compensacions als clubs per la participació dels seus jugadors durant el passat Mundial de Rússia del 2018.

Josep Maria Bartomeu forma part del Comitè Executiu de l’ECA des del maig del 2014, quan va ser nomenat membre del Comitè Estratègic de Futbol Professional de la UEFA. El president del FC Barcelona és també, des de novembre del 2016, membre del Comitè de Competicions del màxim organisme del futbol europeu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut