De Luis Suárez a Luis Suárez

De Luis Suárez a Luis Suárez

Seixanta anys més tard, es repeteix la història i el Barça torna a tenir una figura mundial amb aquest nom

El 1954 el Barça fitxava el gallec Luis Suárez Miramontes, procedent del Deportivo de la Corunya. Tenia 18 anys, jugava d’interior i un futur esplendorós. Ho va confirmar de blaugrana, durant set temporades memorables -216 partits i 112 gols- culminades amb l’obtenció de la Pilota d’Or.

Seixanta anys després el Barça ha fitxat l’uruguaià Luis Alberto Suárez Díaz. Té 27 anys i ja està considerat com un del millors davanters del món pel que ha demostrat a l'Ajax i el Liverpool. Com el seu homònim, arriba al Club amb la intenció de continuar creixent i de guanyar títols.

Casualitats d’una altra època

Algunes situacions d’aterratge entre l’un i l’altre, salvant les distàncies, guarden un cert i curiós paral·lelisme. Luis Suárez Miramontes va liderar la transició del llegendari Barça de les Cinc Copes al triomfal equip que dirigia Helenio Herrera i va viure el trasllat de l’Estadi de Les Corts al Camp Nou.

Luis Alberto Suárez, per la seva banda, es presenta a un Barça que des del 2005 ha viscut l’etapa de més èxit de la història del Club, amb sis Lligues i tres Copes d’Europa incloses, i ara busca recuperar el seu domini. Curiosament, l’uruguaià també viurà una transformació del camp. Serà en l’inici de l’execució del projecte Espai Barça.

Més paral·lelismes entre els dos cracs d’idèntic nom són les davanteres de luxe en què quedaran gravats. El primer Suárez va compartir atac amb Kubala, Evaristo, Kocsis o Czibor. El segon, jugarà al costat de Messi, Neymar, Iniesta o Pedro.

El que té poc a veure és el Club. El 1954 encara es refeia dels estralls causats per la Guerra Civil. En ple franquisme, la massa social culer no deixava d’augmentar i ja superava els 38.000, fet que va portar al canvi d’estadi. Actualment, 169.000 socis fan del Barça un dels clubs esportius més potents del món.

[[BOTOVERMELL::JUGADORS DE LLEGENDA++LUIS SUÁREZ::http://www.fcbarcelona.cat/club/historia/detall/fitxa/luis-suarez::HOR::::NO-TRACKING::::::]]

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut