Recreativo de Huelva: un equip en construcció, però amb un objectiu ambiciós

Recreativo de Huelva: un equip en construcció, però amb un objectiu ambiciós

El primer rival del Barça no té la plantilla tancada, però treballa per poder viure una temporada plena d’èxits El curs passat el club andalús es va quedar a un gol de jugar la promoció d’ascens a Primera

El FC Barcelona dóna el tret de sortida als partits amistosos de pretemporada. Dissabte, a les 20.45 hores, els homes de Luis Enrique es posaran les botes per primer cop aquest nou curs i trepitjaran la gespa del Nou Colombino. El rival serà un Recreativo de Huelva immers en plena configuració de la plantilla. I és que el degà del futbol espanyol està patint un rentat de cara respecte a la temporada passada, en què es va quedar a un pas de jugar la promoció d’ascens.

La primera novetat que ha presentat l’equip andalús en aquest nou any es troba a la banqueta, ja que José Luis Oltra ha substituït l’exblaugrana Sergi Barjuan. Sense la plantilla tancada, Oltra prepara el partit del Barça amb jugadors del primer equip i del filial, així com futbolistes que actualment es troben a prova amb el club andalús, com Carlos Expósito o Pablo Cutillas.

Sigui com sigui, l’objectiu d’aquesta temporada és ambiciós. Però el Recre no només vol participar en el play-off, sinó també assolir l’anhelat ascens a Primera Divisió.

Comença l’etapa post-Barjuan

Després de dues temporades amb Sergi Barjuan a la banqueta de l’equip, aquest estiu club i entrenador van finalitzar la seva relació, tot i signar un contracte per tres temporades. Barjuan es va acomiadar del Recre amb 31 victòries, 22 empats i 31 derrotes, a més de tres triomfs i dues derrotes més a la Copa del Rei, en els dos cursos a Huelva.

Sí que és cert que durant el seu darrer any va aconseguir millorar els resultats de l’anterior, però l’equip no va assolir l’objectiu primordial: l’ascens. De fet, es van quedar a només un gol de jugar la promoció, ja que va finalitzar vuitè, amb 61 punts, empatat amb el Còrdova –que acabaria pujant- però fora del play-off per diferències de gols.

A un pas de la promoció

Després d’un inici de temporada força regular, amb els de Barjuan ocupant les primeres posicions de la taula fins a l’abril, els últims dos mesos del Recre a la Lliga van trencar el somni d’un possible ascens. Les nombroses baixes en forma de lesió, especialment les d’Arana i Jonathan Valle, els dos jugadors més desequilibrants, van acabar afectant el rendiment de l’equip. Uns inconvenients que el degà del futbol espanyol espera que no es tornin a repetir aquest any. I és que vol tornar a l’elit i poder enfrontar-se al Barça, i a tots els altres clubs de la Lliga, com a equip de Primera Divisió.

Amb Oltra, el Recre espera que aquesta sigui la temporada definitiva. Per aconseguir-ho, però, haurà de substituir els seus dos màxims golejadors, ja que tant Linares (Oviedo) com Arana (Mallorca) han abandonat l’entitat de Huelva. Tampoc seguiran Gallegos, Jesús Cabrero (Mallorca), Morcillo (Rayo), Dani Castellano, Ezequiel (Betis), Alex Pérez (Getafe) i Ruymán (Llagostera).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut