Les set cares conegudes de Luis Enrique

Les set cares conegudes de Luis Enrique

Set jugadors del primer equip han passat per les mans de l’asturià durant la seva etapa com a tècnic del filial blaugrana Pedro i Montoya van ser dels futbolistes més determinants de la seva primera temporada en el filial

Abans d’agafar la batuta del primer equip del Barça, Luis Enrique va dirigir el filial blaugrana i va tenir sota les seves ordres jugadors que ara tornen a treballar amb ell a la primera plantilla. Els set homes de ‘Lucho’ són Deulofeu, Rafinha, Masip, Pedro, Sergi Roberto, Marc Bartra i Martin Montoya. Repassem a continuació la relació de cadascun d’ells amb el nou entrenador.

Gerard Deulofeu: Un dels nois del tècnic al filial va ser Gerard Deulofeu. Luis Enrique es va enamorar del caràcter, la potencia i la velocitat del de Riudarenes.  La temporada 2010/11 va jugar a cavall entre el Juvenil A i el Barça B. Amb tan sols 16 anys, el 2 de març del 2011 Deulofeu  va debutar amb Luis Enrique al Barça B contra el Córdoba, passant a tenir fitxa del filial el següent curs.

Rafinha Alcántara: Rafinha Alcántara és un dels homes més importants que han passat per les mans de l’asturià. Com Deulofeu, també va anar saltant del Juvenil A al Barça B. De la mà de Luis Enrique, va debutar al filial en un partit contra el Girona al Miniestadi. A partir d’aleshores es va convertir en un habitual del filial, i el curs següent va passar a tenir fitxa del Barça B. Durant la seva cessió al Celta de Vigo, el seu tècnic també va ser Luis Enrique, i Rafinha va ser un dels quatre jugadors amb més minuts jugats, amb 32 partits i 4 gols.

Jordi Masip: Un dels nous porters del primer equip, Jordi Masip, va ser el porter del filial de ‘Lucho’. Va debutar amb el Barça B el 19 de desembre del 2009 en un partit contra el València Mestalla (1-1). A partir d’aleshores va jugar durant cinc temporades completes al Barça B, primer sota les ordres de Luis Enrique i després amb Eusebio a la banqueta.

Pedro Rodríguez: Pedro Rodríguez va coincidir amb Luis Enrique la seva primera temporada del filial blaugrana (2008-2009). Pedro va estar jugant entre el primer equip –va disputar 14 partits- i el Barça B, sent un dels jugadors més importants per a l’entrenador amb 27 partits disputats.

Sergi Roberto: Un altre dels jugadors del planter que tenen la confiança del tècnic asturià és Sergi Roberto. Va debutar al filial la temporada 2009/10, convertint-se ràpidament en una peça fixe en l’esquema del  Barça B dirigit per a Luis Enrique i disputant un total de 29 partits en la seva primera campanya.

Marc Bartra: Marc Bartra va pujar al filial de Luis Enrique la temporada 2009/10 després d’alternar els seus partits amb el Juvenil A. Precisament aquella mateixa temporada, el 14 de febrer del 2010, Pep Guardiola el cridaria i el faria debutar amb el primer equip del FC Barcelona davant l’Atlètic de Madrid en un partit de Lliga. Estaria sota les ordres de Luis Enrique dos anys en el filial.

Martín Montoya: Finalment, Montoya va ser un dels primers jugadors del primer equip que va tenir Luis Enrique en el filial. L’any 2008/09 el va iniciar com a Juvenil A, alternant la seva participació amb el filial de Luis Enrique. El curs següent (2010/11), Montoya va obtenir la fitxa del Barça B, amb el qual va disputar un total de 51 partits. Aquell mateix any debutava a la Lliga amb el primer equip del FC Barcelona sota les ordres de Josep Guardiola, un 26 de febrer a l’Iberostar Estadi, davant el RCD Mallorca.

 [[BOTOVERMELL::Compra el kit de entrenament del FC Barcelona++::http://store.nike.com/es/es_es/pw/entrenamiento-fcb/1z13suhZd6m?CP=EUNS_BARCANEW_TRAINING ::HOR::NF::NO-TRACKING::::::]]

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut