OGC Niça - FC Barcelona: Empat ben treballat (1-1)

OGC Niça - FC Barcelona: Empat ben treballat (1-1)

El Barça empata el segon amistós de la pretemporada al camp de l’Olympique de Niça Xavi, de penal, ha estat l’autor del gol culer després que s’avancés el rival també des dels onze metres

El Barça ha continuat amb la seva preparació amb el segon amistós de la pretemporada a Niça. Vinguts directament de l’’stage’ de Birmingham, els homes de Luis Enrique han desprès sensacions d’equip ben treballat al modern Allianz Riviera. Han manat en tot moment i, malgrat encaixar primer, Xavi firmaria un empat segurament curt pels mèrits i els pals visitants.

I és que, a França, el Barça ja ha presentat un vestit força recognoscible. Deu dels onze titulars formaven part del primer equip. Entre ells, els debutants Mathieu i Rafinha. Adama era el representant del filial.

El control blaugrana ha estat pràcticament absolut des del primer moment. Formava Luis Enrique amb un 4-3-3, mentre que l’Olympique l’esperava molt endarrerit, cedint-li la iniciativa sense dissimular. Això sí, al minut 6 Ter Stegen ha realitzat la seva primera aturada de mèrit com a blaugrana en un llançament de falta directa verinós.

Es podien apreciar alguns dels aspectes més reiterats a St. George’s Park, com ara la sortida de pilota des de la rereguarda per mitjà del porter o dels centrals, o la pressió una vegada es perdia la possessió, engegada sempre pels atacants.

Sorpresa gal·la

De totes maneres, seria el Niça el que s’avançaria amb un gol de Cvitanich, en transformar un penal comès per Piqué sobre ell mateix (min 20). Era una declaració d’intencions dels francesos. Jugaven amb intensitat, ordre i amenaçaven al contracop.

Una falta botada per Iniesta des del vèrtex de l’àrea i pentinada per Sergi Roberto al cos del porter Hassen ha estat la primera oportunitat clara dels visitants (min 30). A continuació, una centrada-xut de Jordi Alba fregava el travesser. El gol local ha accelerat un partit que deixava Montoya per lesió (min 37). Les envestides del Barça es focalitzaven a la banda dreta del veloç Adama. Havia crescut el ritme de joc blaugrana, només faltava clarividència en la finalització.

Empata Xavi de penal

Fins a set canvis decidia Luis Enrique al descans. Ara era el torn de l’estrena de Rakitic. I el Barça ha sortit molt més profund. Xavi nodria de caramels els nous puntes: Halilovic, Munir i Deulofeu. Però els defensors i el porter s'alternaven per neutralitzar la insistència culer. En aquestes escomeses el Niça perdria Hassen per lesió (min 62). De les primeres coses que ha fet el seu substitut, Yohann Cardinale, ha estat recollir la pilota al fons de la xarxa en un penal marcat per Xavi (provocat per Munir).

Havia perdut gas l’Olympique. Per la seva banda, tot i les alçades de curs en què es troba, el Barça ha mostrat una evolució física positiva al tram final. Continuava funcionant el triangle que dibuixaven a la medul·lar Samper, Xavi i Rakitic. Així, l’equip ha continuant perseguint el gol del triomf. Ben a prop d'aconseguir-lo ha estat Sandro, amb una rematada al pal (min 82). I l’última ocasió seria de Bartra, que s’ha trobat sol a la frontal en una incursió, però ha disparat desviat.

No hi hauria temps per a més. El Barça torna a casa amb els deures fets a Anglaterra i a França.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut