SSC Nàpols - FC Barcelona: Primera derrota de la pretemporada (1-0)

El Barça de Luis Enrique ha viscut la seva primera desfeta després de caure per la mínima a Ginebra davant el Nàpols per un gol de Dzemaili a les acaballes del partit

Bona prova per als de Luis Enrique, tot i la derrota per la mínima que han viscut aquesta nit a Ginebra davant el Nàpols. Un gran amistós que es podria donar aquesta temporada a la Champions i en què tots dos equips han jugat un bon futbol. Claudio Bravo ha debutat en aquest tercer amistós de la pretemporada blaugrana. I, tot i el gol en contra en els últims instants del partit, a poc a poc es va comprovant que l’engranatge d’aquest Barça cada dia funciona millor.

El Nàpols de Rafa Benítez, amb jugadors coneguts a la Lliga espanyola com són Callejón o Albiol, no ha decebut. La primera gran jugada del partit ha arribat al minut 12 quan Claudio Bravo ha estat providencial a l’hora de desviar una rematada de Hamsik. La primera aproximació dels blaugranes ha arribat de les botes d’Andrés Iniesta, però el seu xut l’ha aturat sense complicacions Rafael Cabral. I la segona ha estat després d’una magnífica passada de Rakitic a Munir, però el seu xut l’ha refusat el porter.

Mentre que a la gespa es vivia un bon partit de futbol, a les grades, tot i no estar plenes, s’ha viscut també un bon duel. Aficionats del Barça en un gol i aficionats del Nàpols en un altre, no han parat d’animar durant els 90 minuts. I és que no cada dia a Ginebra es pot veure el Barça de tan a prop.

La segona part ha començat sense canvis a l’equip de Luis Enrique. Pedro ha estat molt més actiu en atac. Dels seus peus han sortit les jugades més perilloses després del descans. Rafinha també ha pogut obrir el marcador, sense fortuna. Quan faltaven 30 minuts per al final el tècnic asturià ha decidit fer sis canvis i ha donat entrada a Edgar Ié, Samper, Sandro, Sergi Robert, Grimaldo i Halilovic en el lloc de Piqué, Sergio, Munir, Iniesta, Jordi Alba i Rakitic.

Els blaugranes dominaven però no trobaven la porteria defensada per Rafael Cabral. Bagnack, Adama i Deulofeu han substituït Bartra, Rafinha i Pedro al minut 75. Precisament el de Riudarenes ha estat l’home més perillós en aquest últim tram de partit. Però al 80 un xut de Dzemaili no l’ha bloquejat bé Claudio Bravo i ha pujat al marcador de l’Stade de Genève el definitiu 0 a 1. El Barça ha buscat l’empat als últims instants però finalment ha caigut derrotat. La pròxima prova, dissabte vinent a Hèlsinki.