Els últims inicis de Lliga: cinc victòries de cinc

Els últims inicis de Lliga: cinc victòries de cinc

El Barça es va imposar amb contundència als primers partits oficials de la competició domèstica dels últims anys Els nous fitxatges de cada temporada van tenir un paper destacat en aquests triomfs

La Lliga és la competició de la regularitat i començar guanyant pot significar el millor auguri possible. El Barça ha farcit de victòries els últims cinc inicis del campionat domèstic. En les tres últimes temporades de Pep Guardiola a la banqueta, i en les respectives de Tito Vilanova i 'Tata' Martino, el FC Barcelona va aconseguir voluminoses victòries en les quals van brillar els nous fitxatges.

Temporades d'èxits

La combinació entre espectacle i efectivitat, característica històrica de l'equip, va tornar a quedar ratificada en les primeres cites de la competició. La temporada 2009/2010, contra l'Sporting de Gijón, a casa i després de guanyar la Supercopa d'Espanya contra l'Athletic de Bilbao, l'equip de Guardiola va concretar un 3-0 amb gols de Bojan, Keita i del debutant Zlatan Ibrahimovic, que va marcar de cap després d'una passada de Dani Alves.

El 29 d'agost de 2010 el conjunt blaugrana es va enfrontar al Racing a Santander. Havent estat un dels protagonistes al Mundial de Sud-àfrica, Villa debutava amb el Barça a la Lliga marcant un dels tres gols. Iniesta i Messi van ser els autors de les altres dues dianes. L'altre protagonista del partit va ser Víctor Valdés, que va aturar un penal al minut 35.

La primera jornada de Lliga del curs 2011/2012, que s’havia de disputar contra el Màlaga, es va ajornar perquè coincidia amb la data de la Supercopa d'Europa. El partit que va enfrontar el FC Barcelona amb el Porto va donar al Club el quart 'supertítol' europeu. Així doncs, van jugar el primer matx de la Lliga del curs a casa contra el Vila-real. En l'última temporada de Guardiola a la banqueta l'equip va endossar un 5-0 als castellonencs. Messi, amb dos gols, i Cesc i Alexis, que debutaven amb la samarreta blaugrana, amb un gol cadascun, van ser els protagonistes d'un partit en el qual també va anotar Thiago Alcántara.

Canvi d'entrenador

La temporada 2012/2013 la Lliga va tornar a començar al Camp Nou. Contra la Reial Societat, el conjunt de Tito Vilanova va aconseguir un contundent 5-1. El resultat va confirmar que el canvi d'entrenador no havia afectat gens ni mica la idiosincràsia del nou projecte barcelonista. Van anotar el gran capità, Puyol, Pedro i Villa. I, com és habitual, Messi va aconseguir un nou doblet. Un altre principi que prometia molt.
El curs passat es va iniciar de meravella. Amb el 'Tata' Martino al càrrec, l'equip va signar una actuació sublim. Més enllà d’allò que el Barça va fer al primer partit de la temporada passada hi ha el que anomenem 'fantasia'. Contra el Llevant es va aconseguir un resultat exagerat. Un 7-0 i sense mirar enrere. Tres doblets: de Messi, és clar, i d'Alexis i Pedro. A més, l'ímpetu d'Alves es va concretar en un gol, i la visió tàctica de Xavi, en un altre. Un principi de Lliga que dibuixava un futur de bon joc i il·lusió.

Si fem cas dels últims precedents, el matx contra l'Elx sembla la millor oportunitat de posar en pràctica les idees del nou cos tècnic i, possiblement, d'aconseguir una nova victòria.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut