Xavi, una llegenda barcelonista de la Lliga

Xavi, una llegenda barcelonista de la Lliga

Aquesta temporada el capità afronta amb garanties el seu dissetè campionat estatal El va fer debutar Van Gaal el 3 d'octubre de 1998 i es va aconseguir el títol

La Lliga és un escenari excepcional perquè els mites assegurin la seva continuïtat a la història del futbol. I Xavi Hernández és el més gran de tots. "Aquest equip sempre té gana" de victòries, va recordar l'egarenc la temporada passada a propòsit de la filosofia d'un Barça que mai dóna per perdut un campionat de Lliga. Xavi també té fam de continuar guanyant i batent rècords en un torneig que ha aconseguit fins a set vegades: és el jugador barcelonista amb més títols estatals. Fins ara ha jugat setze Lligues consecutives i ha estat protagonista principal en totes. Xavi és el blaugrana amb més partits jugats a la Lliga: ha saltat al camp en un partit del torneig domèstic ni més ni menys que 474 vegades. En general, Xavi és el jugador més llorejat de la història del Club.

El millor jugador de l'Eurocopa de 2008 i del Mundial de Sud-àfrica de 2010 ha jugat al Barça a les ordres de fins a nou entrenadors, però va ser Louis Van Gaal el que el va fer debutar a la Lliga en un llunyà 3 d’octubre de 1998. Va ser contra el València en un partit que el Barça va guanyar com a visitant per 1-3. Des de llavors és un fix d'un campionat que domina com ningú.

Primer títol

Dels set títols de Lliga, el '6' barcelonista destaca el primer, el de la temporada 98/99, quan compartia equip amb estrelles como Rivaldo, Figo i amb el que ara és el seu entrenador, Luis Enrique. "Tots els títols han estat fantàstics -ha dit en roda de premsa a la Ciutat Esportiva Joan Gamper-, però potser el primer va ser el millor, perquè és el que em va fer més il·lusió". Encara que també es recorda dels sis posteriors, que el van convertir en la llegenda barcelonista que és avui dia. "Els de després també els valoro molt, perquè, al capdavall, tots els títols són importants". Com qualsevol altre barcelonista, Xavi sent "qualsevol dels títols com una cosa pròpia". "A qualsevol culer li fa il·lusió guanyar títols", assegura. I, recorda: "S'han de gaudir tots els aconseguits".

Ara toca començar un altre torneig, el seu dissetè campionat de Lliga, en el qual s’estrenarà com a capità. “És un repte maco; s’ha de guanyar”, afirma.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut