La Lliga 2014/15 aixeca el teló

La Lliga 2014/15 aixeca el teló

Aquest cap de setmana comença una nova temporada a la Primera Divisió, en què el Barça intentarà lluitar, de nou, pel campionat Dissabte a la tarda Màlaga i Athletic estrenen la competició, mentre que els blaugranes debuten diumenge a casa contra l’Elx

S’han acabat les proves de pretemporada i comença l’hora de la veritat. Aquest cap de setmana, la Lliga BBVA dóna el tret de sortida a la competició i estrena nova temporada amb la disputa de la primera jornada del campionat nacional. Un curs 2014/15 en què el FC Barcelona intentarà lluitar pel títol de Lliga, tal com ha fet en campanyes anteriors, i buscarà desbancar el vigent campió, l’Atlètic de Madrid de Simeone.

Els de Luis Enrique debuten diumenge (21.00 hores) contra l’Elx al Camp Nou, però dissabte el Màlaga-Athletic ja haurà aixecat el teló de la nova temporada (19.00 hores). Per la seva part, la tornada de la Supercopa d’Espanya fa que el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid tanquin la primera jornada dilluns, contra el Còrdova i el Rayo Vallecano, respectivament, i allarguin, així, el seu debut a la competició domèstica.

La present serà una edició de la Lliga BBVA que comptarà amb nous futbolistes importants procedents d’altres lligues, com ara Luis Suárez i Vermaelen (FC Barcelona), James Rodríguez i Toni Kroos (Reial Madrid), Mario Mandzukic (Atlètic), Iago Aspas (Sevilla) i Rodrigo (València), entre d'altres.

Un debutant a la categoria

Serà un any en què el Barça no podrà visitar l’estadi d'El Sadar, el Benito Villamarín i el José Zorrilla, ja que Osasuna, després de tretze temporades consecutives a Primera, Betis i Valladolid van consumar el seu descens a Segona. El relleu l’agafaran el Deportivo de la Corunya, que torna a Primera un any després, el Còrdova i l’Eibar. L’equip basc serà el gran debutant de la categoria, ja que és la primera vegada a la seva història que jugarà a l’elit del futbol espanyol. Els homes de Luis Enrique els rebran al Camp Nou a la jornada 8, el cap de setmana del 18/19 d’octubre, mentre que visitaran l’estadi d’Ipurua a la jornada 27, el cap de setmana del 14/15 de març.

Cinc tècnics estrenen categoria

L’últim equip a confirmar el nom del seu entrenador va ser el València, amb Nuno. Aquesta, doncs, serà la primera temporada de l’entrenador del conjunt xe al capdavant d’un equip de la Lliga BBVA. Però Nuno no és l’únic que debuta a Primera, ja que Gaizka Garitano, amb l’Eibar, Sergio González, amb l’Espanyol, Eduardo Berizzo, amb el Celta, i Albert ‘Chapi’ Ferrer, amb el Còrdova, també estrenen categoria.

D'altra banda, en total són set els equips que inicien el curs amb un nou inquilí a la banqueta. Així doncs, al Celta, a l’Espanyol i al València s’uneixen el mateix Barça, amb Luis Enrique, el Llevant, amb José Luis Mendilibar, el Granada, amb Joaquín Caparrós, i el Màlaga, amb Javi Gracia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut