Dissetena Supercopa Asobal del FC Barcelona

Dissetena Supercopa Asobal del FC Barcelona

El triomf davant BM Granollers dóna al Barça d’handbol la dissetena Supercopa Asobal i la tercera consecutiva

De les 29 edicions disputades, el Barça d’handbol s’ha endut el trofeu en 17 ocasions. Aquesta és la quarta Supercopa Asobal de Xavi Pascual com a entrenador blaugrana, i amb aquest títol els blaugranes sumen el segon trofeu de la temporada després de la Supercopa de Catalunya

Sense competidor

El palmarès blaugrana en aquesta competició no té rival: els 17 títols situen els barcelonistes a dalt de tot d’aquest torneig, seguits pel BM Atlètic de Madrid, el BM Ciudad Real i el BM San Antonio de Pamplona, amb tres títols cadascun.

Amb el triomf a Tarragona ja són dos els títols oficials que el FC Barcelona d’handbol ha sumat aquesta temporada 2013/14: la Supercopa Asobal i la Supercopa de Catalunya, ambdós davant BM Granollers.

Una llarga història

El FC Barcelona d’handbol aconseguia la primera Supercopa ara fa 28 anys. La temporada 1986/87, en la segona edició del torneig, els blaugranes, entrenats aleshores per Valero Rivera, es van imposar a Borriana a un dels històrics de l’handbol de l’època, el Tecnisan d’Alacant.

El Barça d’handbol també va ser capaç de guanyar la competició durant quatre temporades consecutives. De la temporada 1988/89 a la 1991/92, el trofeu de supercampió va anar a parar de manera consecutiva a les vitrines del Museu del FC Barcelona.

Els homes de Pascual porten tres de seguides. A la temporada 12/13, van superar el BM Atlètic de Madrid al seu pavelló de Vistalegre de Madrid per 31 a 34. A la temporada passada va superar a Naturhouse per 40 a 31 i ara ho han fet davant BM Granollers.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut