El balanç dels cinc blaugranes al Mundial de bàsquet

El balanç dels cinc blaugranes al Mundial de bàsquet

Navarro i Abrines, amb Espanya, i Marcelinho Huertas, amb el Brasil, van caure als quarts, mentre que Tomic i Hezonja ho van fer als vuitens Ante Tomic, el blaugrana amb una millor valoració

S’ha acabat el Mundial per als cinc representants blaugrana que aquests dies han participat en el Mundial de bàsquet. Els primers a tornar a Barcelona van ser Ante Tomic i Mario Hezonja, que van quedar eliminats als vuitens de final amb Croàcia. L’Espanya de Juan Carlos Navarro i Àlex Abrines, així com el Brasil de Marcelinho Huertas, van caure als quarts i van acabar amb les últimes opcions blaugrana de medalla. A continuació repassem els números dels cinc blaugranes en aquesta Copa del Món.

Juan Carlos Navarro, dosificat però anotador

Eliminat per França als quarts de final amb Espanya, Juan Carlos Navarro marxa del Mundial després de formar part del cinc inicial en tots els enfrontaments de la seva selecció. De tota manera, Orenga va decidir dosificar el jugador blaugrana, especialment durant la fase de grups, i ha acabat la seva participació en la Copa del Món amb una mitjana de 22 minuts jugats. En set partits, Navarro ha assolit uns registres de 10 punts per partit i 9,1 de valoració mitjana. Malgrat tot, en els cinc duels de la fase de grup, contra l'Iran, Egipte, el Brasil, França i Sèrbia, Navarro va sumar 10 o més punts. El seu màxim anotador va ser a l’últim partit d’aquesta fase classificatòria per a vuitens, contra Sèrbia, ja que va aconseguir 15 punts (17 de valoració).

Àlex Abrines, pocs minuts però una gran experiència

Ha jugat sis dels set partits que Espanya ha disputat i només es va perdre el duel de quarts contra França. Malgrat tot, el jove jugador del Barça, de 20 anys, no ha gaudit de gaire protagonisme. I és que, amb jugadors de gran nivell com a companys de selecció, Abrines només ha pogut disputar 30 minuts, 5 de mitjana. Contra Egipte, en el segon partit de la fase de grups, va poder jugar 10 minuts i va acabar el matx amb 9 punts.

Marcelinho Huertas, 7 punts i 4 assistències de mitjana

El blaugrana també va finalitzar a quarts la seva participació en el Mundial. Ho va fer després de jugar set enfrontaments, amb uns 20 minuts per matx, i d’acabar amb 7 punts i 4 assistències de mitjana (27 en total), així com amb una valoració de 9,4 per partit. El seu millor partit va ser contra França, en la primera jornada del Mundial. El base brasiler va aconseguir 18 punts de valoració, després de fer 16 punts i 5 assistències. Huertas també va fer un bon paper contra Egipte, amb 12 punts sumats i 16 de valoració. Les 9 assistències contra Sèrbia no van evitar la derrota i l’eliminació del Brasil a quarts (84-56).

Ante Tomic, el blaugrana amb una valoració més alta

El pivot blaugrana ha tingut força participació en aquest Mundial amb la selecció de Croàcia, ja que ha disputat 133 minuts (22 per partit), i ha estat un dels líders del seu equip, amb una valoració mitjana de 14,5 punts. Durant els sis enfrontaments que el pivot croat ha disputat en aquest Mundial, ha sumat 60 punts (10 de mitjana) i 2,5 assistències per partit. Malgrat tot, la seva participació va finalitzar als vuitens, després de caure contra França (69-64). Així, la seva actuació no va ser suficient. Precisament, els seus millors partits quant a números van coincidir amb dues derrotes de l’equip balcànic. Contra el Senegal, Tomic va acabar amb 20 punts de valoració en 25 minuts jugats, amb 14 punts, 9 rebots i 2 assistències. Contra França va jugar 26 minuts, va aconseguir una valoració de 19 punts, va fer 17 punts i va caçar 6 rebots.

Mario Hezonja, només 13 minuts sobre el parquet

Un dels més joves del Mundial, el més jove de Croàcia. Hezonja, amb 4 punts en total, només ha pogut jugar 13 minuts, repartits en dos partits dels sis que ha disputat la seva selecció. Malgrat tot, el mateix Hezonja ha assegurat que es queda amb “la bona experiència viscuda al costat de jugadors molt bons”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut