El moviment, més sòlid que mai

El moviment, més sòlid que mai

A punt de dir adéu al 2014, fem repàs de tots els avenços del moviment penyístic durant l’any

Estem a punt d’acabar un any en què el moviment ha reforçat la seva presència al territori, així com també en el si del Club, alhora que assentava la nova organització que està duent a terme.

Una veu dins del Club que ha fet estrènyer el vincle

En primer lloc, ha quedat palesa la consolidació del nou model territorial, amb les Federacions, amb l’adhesió de les 1.300 penyes actives.

A més, amb la reforma estatutària, els presidents de federació han passat a ser socis compromissaris. L’Assemblea ordinària del Club celebrada al mes d’octubre va ser un moment històric. Per primera vegada, el moviment de penyes tenia veu i vot a l’Assemblea. D’aquesta forma, ha quedat palès que l’òrgan màxim de govern del Club té tota la massa social representada.

L’altra novetat històrica d’enguany és el Carnet de Penyista. Els penyistes ja formen part, també, del Club: tenen un carnet que els vincula directament al FC Barcelona.

A més, les penyes també van tenir un paper especial durant les sessions de presentació del Nou Espai Barça. Abans del referèndum, es van celebrar diverses reunions en què la pràctica totalitat de les penyes catalanes van estar representades. La Comissió de Camp Nou, Entrades i Desplaçaments s’ha dedicat a recollir tots els suggeriments de les penyes per tal que aquest projecte pugui satisfer les necessitats de tots els col·lectius.

Més tecnologia, més informació, millor comunicació

El 2014 ha estat l’any del creixement exponencial de la presència de les penyes a les xarxes socials. En un any hem crescut en més de 2.000.000 de fans a la pàgina de Facebook.

D’altra banda, s’ha implementat una nova eina informativa, i amb l’última tecnologia. L’App de Penyes permet estar informat d’última hora tant de l’actualitat del Club en general, com del que es refereix a les penyes. Aquesta novetat, i el nou Infopenyes, amb una millor resolució, i més versàtil per a la seva òptima lectura des de qualsevol dispositiu, referma la idea de la voluntat de transparència del Club a tots els nivells.

Fent Barça al territori, i més

Les penyes són, en moltes ocasions, el pal de paller de l’associacionisme no només en l’àmbit local, sinó també comarcal i provincial, i això queda demostrat amb el gran nombre d’activitats que s’han celebrat. Han tingut uns 700 actes penyístics, més de 300 dels quals han comptat amb representació institucional del FC Barcelona.

El Congrés i la Trobada Mundial, celebrats durant el mes d’agost, van ser un èxit organitzatiu i de participació. El Torneig de Futbol 7, el Torneig de Cartes i el Penyes Futbol Games van ser els grans atractius de la Trobada, i el Congrés va ser, un cop més, decisiu per al moviment amb les decisions preses de forma democràtica. Més de 1.500 penyistes van poder gaudir de totes les activitats que van tenir lloc a les instal·lacions del FC Barcelona.

Enguany, els actes de caràcter solidari, coordinats pel Consell de Solidaritat del Consell de Penyes, han tingut un protagonisme primordial. Les penyes han demostrat, un cop més, que són conscients de la societat que els envolta, i la seva força i voluntat per ajudar als mes desafavorits.

El camí que cal seguir

Continuant amb el nou model d’organització basat en federacions territorials, el moviment ha començat l’últim i el més important dels passos en aquest aspecte. La Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona esdevindrà l’entitat que aglutini totes les federacions.

Aquest model, ja plantejat en el projecte Penyes Segle XXI, és la culminació d’un moviment organitzat, unit i autogestionat. Amb aquest projecte com a eix principal, entrarem al 2015, que de ben segur serà un gran any per al moviment, i ple d’èxits blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut