Anna Boleda: la història d’una jugadora històrica

Anna Boleda: la història d’una jugadora històrica

La veterana jugadora del Barça de bàsquet femení va rebre el reconeixement del club pel rècord històric d’anotació i els 300 partits a LF2

“Sempre anem a veure-la, sigui a casa o fora”, assegura Jordi Boleda, el pare de la protagonista d’aquesta història. Una afirmació que de ben segur pare i mare -perquè ella, la Rosa Colet, tampoc hi falta mai a la cita amb el bàsquet- s’haurien replantejat si haguessin sabut que la seva filla arribaria a disputar més de 400 partits entre Lliga Femenina 1 i Lliga Femenina 2. Després de 19 temporades en l’elit del bàsquet femení, Anna Boleda acumula història no només a les seves mans, sinó també al seu voltant. 

I és que la història d’Anna Boleda, capitana de l’actual Barça de bàsquet femení, podria haver estat molt diferent, ja que “com que era massa jove per començar en el bàsquet, la vàrem apuntar a gimnàstica rítmica”, explica la Rosa, a qui se li escapa un somriure que permet entendre perquè la de Sant Feliu va deixar aquesta disciplina ràpidament. Un any més tard, i després del “fracàs” de la gimnàstica, la pilota va agafar el paper de protagonista a la casa dels Boleda-Colet. Tant la gran com la petita van començar al Joventut Les Corts, però la petita era qui mostrava un especial vici pel món del bàsquet. La 14 blaugrana sempre anava amb la pilota a les mans, fins el punt de treure de polleguera a la seva germana que havia d’aguantar com anava de casa a l’escola botant la pilota en tot moment.

La família, la clau d’Anna Boleda

Així doncs, la vida d’Anna Boleda no s’entendria sense una pilota entre les mans, com tampoc s’entendria sense el suport de la família. “Quan l’Anna va marxar a Eivissa, els dubtes els teníem tots, però també el convenciment que tot aniria bé”, apunta la mare qui remarca la constància i l’exigència de la jugadora i professora de biologia. Perquè de la conversa amb els pares de la blaugrana podem concloure que la família ha tingut un paper fonamental en la construcció d’una jugadora històrica de Lliga Femenina 2 -màxima anotadora de la competició-. “L’Anna és molt exigent -afirma en Jordi-. Ho és dins i fora la pista. Recordo en una ocasió que teníem un casament i quan li vàrem dir que no podíem anar ens va preguntar: i no podeu dir que no hi aneu?”.

Però, aquest mateix lligam ha estat igual de clau perquè, a més de gran jugadora, també es pugui parlar d’una gran persona. De fet, el pare -qui reconeix que no és imparcial en matèria de la seva pròpia filla-, està convençut que “l’Anna de fora de la pista supera, de llarg, la de dins de la pista”.

MRP_6330

 

Una màquina d’anotar

L’any 1999 l’actual capitana debutava amb l’UB Barça a Lliga Femenina 1. Aquell any, en la seva primera temporada com a sènior, va arribar a disputar cinc partits, els quals es retenen a la memòria d’en Jordi, l’enciclopèdia catalana d’Anna Boleda.

En el seu debut a la màxima categoria, la petita dels Boleda va sumar sis punts en nou minuts, en un partit guanyat còmodament pel Barça de l'època davant el Canal Isabel II. Segons el major fan de la 14, el seu pare, “els minuts que jugui, dividit entre dos, són els punts que l’Anna sempre t’assegura”. Després de 19 temporades, la de Sant Feliu ha acumulat un total de 10.223 minuts i suma 4.766 punts. Si fan la divisió veuran que l’algoritme no acaba de funcionar, tot i que només es desvia per 345 punts.

2018-09-30_FCBCBSvsMATARO_63

 

El rècord d’anotació

Més enllà de les matemàtiques aplicades, dels 4.766 punts que acumula la blaugrana al llarg de la seva carrera, 4.445 són a Lliga Femenina 2, una xifra que fa set jornades va establir un nou rècord històric d’anotació (superant els 4372 d’Erika Gómez Losada).

Per aquest motiu, el club va homenatjar aquest cap de setmana a la capitana del Barça de bàsquet femení. Al descans del partit entre el Barça i el Patatas Hijolusa, la de Sant Feliu va rebre l’ovació del pavelló Juan Carlos Navarro, així com una placa i una samarreta commemorativa. A més, el diumenge Boleda també va rebre el reconeixement del club a la llotja del partit entre el Barça Lassa i el Burgos. Per als pares de la històrica jugadora, “és el reconeixement a tota una carrera, s’ho mereix i per a nosaltres és una satisfacció tenir una filla com ella”.

Un reconeixement a la història d’una jugadora de bàsquet, però, recordin, que podria haver estat d’una gimnasta.

Anna Boleda samarreta
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut