El FC Barcelona, a la preestrena de l’espectacle ‘Foot-ball’ al TNC

El FC Barcelona, a la preestrena de l’espectacle ‘Foot-ball’ al TNC

El vicepresident Carles Vilarrubí encapçala una delegació del Club formada per esportistes, joves residents de la Masia, exjugadors, directius i empleats

Tot està a punt per a l’estrena el proper dia 22 de gener de l’espectacle de dansa ‘Foot-Ball’, una creació del coreògraf Cesc Gelabert inspirada en el futbol, en la seva tècnica i especialment en la manera que tenen de moure’s els jugadors del Barça. Així ho ha corroborat avui una àmplia representació del club blaugrana, patrocinador de l’espectacle, en l’assaig general que s’ha celebrat a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Unes 250 persones vinculades al Barça han assistit a la preestrena de ‘Foot-Ball’, que es podrà veure al TNC fins a l’1 de febrer. La delegació ha estat encapçalada per Carles Vilarrubí, vicepresident de l’Àrea Institucional, que impulsa la iniciativa ‘Barça Cultura’, creada fa quatre temporades amb l’objectiu d’impulsar i promoure la cultura del nostre país. Entre els assistents també han destacat l’entrenador del primer equip de futbol sala Marc Carmona, els exjugadors Carles Rexach, Josep Maria Fusté i Carles Folguera, director de la Masia, que també ha comptat amb una representació de 38 residents.

‘Foot-Ball’ projecta imatges dels futbolistes del Barça durant el transcurs dels partits, i unes altres d’especialment enregistrades dels ballarins, juxtaposades als moviments en directe dels intèrprets. La intenció és utilitzar els moviments dels uns i dels altres per mostrar similituds i diferències, crear associacions i sorpreses, per entrar dins del moviment i les seves emocions. L’obra emfatitza la qualitat dramàtica, estètica i emotiva dels diferents aspectes del joc, com l’eufòria creixent d’una jugada de gol, la tensió d’un penal, la lluita física, l’harmonia d’una combinació al primer toc o la disputa en un driblatge.

Declaracions de Carles Vilarrubí, vicepresident institucional:

"Aquests darrers quatre o cinc anys hem estat intentant aprofitar el que és la plataforma  del FC Barcelona per promoure i ajudar a tots aquells esdeveniments culturals que poden ser interessants per al país.”

"En aquesta ocasió, per segona vegada consecutiva en els darrers quatre anys, hem dut a terme una col·laboració amb el TNC. Anteriorment va ser una obra de teatre que es deia ‘Els tigres beuen llet’ i ara ha estat aquesta funció de dansa."

"En base a la imaginació extraordinària del Cesc Gelabert s’ha fet tota una traslació del que és el món del moviment de l’esport a la dansa artística i s’ha creat un espectacle al voltant del Barça i de les seves estrelles que esperem que agradi a tothom."

“Hem posat el nostre gra de sorra com a Club per poder apropar al món de la cultura aquests esportistes dels que gaudim aquí a l’estadi”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut