Coneix les tradicions de la Copa d’Espanya

Coneix les tradicions de la Copa d’Espanya

Els últims cinc guanyadors de la Copa d’Espanya han guanyat la Lliga Wilde ha jugat vuit de les últimes nou finals

En cada competició sempre acostuma a haver-hi unes tradicions que a tothom li agrada seguir. Des del jugador que sempre s’embena en el mateix ordre fins al que es canvia les botes si no marca o el que li agrada escoltar unes cançons sempre en un ordre determinat.

El campió de Copa ho és de Lliga

I això passa a la Copa d’Espanya. Els últims cinc anys de la competició el campió del torneig va acabar guanyant la Lliga. I aquest és l’objectiu dels de Carmona. Mantenir la tradició. La temporada passada l’Inter Movistar va derrotar ElPozo Múrcia a Logronyo en una final que es va decidir a l’últim segon, i també van ser els madrilenys els que es van emportar el títol de la LNFS al juny. Els tres anys anteriors el Barça va guanyar la Copa d’Espanya a les edicions de Segòvia 2011, Logronyo 2012 i Alcalà 2013, i va fer el mateix a la Lliga. I un any abans ElPozo Múrcia va vèncer a Santiago i també es va proclamar campió de Lliga.

Wilde, rei de Copes

Una altra tradició de la Copa d’Espanya és la presència de Wilde a la final. De les últimes nou finals disputades el pivot brasiler ha estat present en vuit, i només s'ha saltat la de la darrera temporada, en què el FC Barcelona va caure eliminat a semis davant de l’Inter Movistar. Des de la temporada 2007 amb ElPozo el pivot ha disputat totes les finals de la Copa d’Espanya, i n'ha estat campió en cinc ocasions, dues amb els murcians (2008 i 2010) i tres amb el FC Barcelona (2011, 2012 i 2013). A més, fa set edicions que marca almenys un gol en cada Copa, i s’ha mostrat com un dels golejadors més fiables de la LNFS els darrers anys.

Pitxixi culer a la Copa d’Espanya

Wilde s’ha convertit en el màxim golejador del FC Barcelona a la Copa d’Espanya. El golejador barcelonista va fer 18 gols en únicament 13 partits jugats amb la samarreta blaugrana. El jugadors que el segueixen són Fernandao, amb deu, i Sergio Lozano, amb set. Wilde és l’únic jugador culer que ha estat capaç de marcar un pòquer de gols i un hat-trick en aquesta competició amb la samarreta blaugrana. La temporada passada va fer-ne quatre al Ribera Navarra als quarts de final, i n'ha aconseguit tres més contra el mateix rival en l'edició d’aquest any.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut