Bartomeu: “Es tracta d’un projecte il·lusionant”

Bartomeu: “Es tracta d’un projecte il·lusionant”

El president i Jordi Moix, el directiu responsable del Patrimoni, han presentat la construcció de la primera fase de l’Espai Barça Moix: “Un cop acabada, podríem tenir la ciutat esportiva mes eficient dins del futbol professional”

El president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu i el responsable de l’Àrea de Patrimoni del Club, Jordi Moix, han presentat l’inici del projecte de l’Espai Barça, que inclou el nou Miniestadi i la futura Ciutat Esportiva Joan Gamper. “Es tracta d’un projecte il·lusionant“, ha afirmat Bartomeu que ha afegit que el Barça “és un dels clubs que millor gestiona el patrimoni”. Per al president, que ha posat com a exemple el canvi d’ubicació de l’estadi de Les Corts al Camp Nou l’any 1957, “gestionar bé el patrimoni és sinònim d’independència”.

“El Club s’ha fet patrimonialment fort”

El responsable de l’Àrea de Patrimoni del Club, Jordi Moix, ha aprofundit en els detalls del projecte, que tindrà com a punt fonamental la nova ubicació del Miniestadi. “Amb la compra d’un terreny veí, on anirà el Miniestadi, creem una sinergia amb el que volem fer a Les Corts. La variable del Miniestadi és fonamental per a poder executar tot el projecte. Serà el centre de referencia de tot el futbol base”, ha dit Moix, que ha afegit que el Club “s’ha fet patrimonialment fort“.

Sobre la Ciutat Esportiva Joan Gamper, el directiu ha afirmat que és un “privilegi” tenir una Ciutat Esportiva a prop d’on es fa la principal activitat. “Hem visitat altres ciutats esportives i hem tractat d’agafar idees. M’atreviria a dir que podríem tenir la ciutat esportiva mes eficient dins del futbol professional per ubicació i mida”, ha afegit Moix.

Les declaracions de Josep Maria Bartomeu

“Fa un any d’aquell referèndum de l’Espai Barça, on vam proposar els socis transformar Les Corts i millorar Sant Joan Despí i el qual va ser aprovat per amplia majoria”

“L’èxit en aquell mes d’abril està a la memòria de tots els socis que van participar”

“El mandat dels socis va ser clar i rotund i avui s’inicia, avui comença a prendre forma amb aquesta presentació”

“L’espai on anirà el nou Miniestadi ens permetrà alliberar-ne a Les Corts, on construirem el nou Palau Blaugrana. I on ara és el Palau, ubicarem un espai ampli obert a socis i veïns de Les Corts”

“Engegarem el gran projecte de l’Estadi, una remodelació profunda amb una ampliació, conservant l’essència del nostre Camp Nou. Estem complint el calendari que van votar els socis”

Les declaracions de Jordi Moix

“Ens vam reunir amb l’ajuntament i ens vam posar a treballar, tenir en compte l’espai barça a Les Corts i quines capacitats podíem executar”

“Tenim en compte les necessitats que tenim com a club, juntament amb un diàleg amb la ciutat, perquè com a club la nostra missió també és fer ciutat”

“Marquem un horitzó de 10 anys vista per veure on podem ubicar les necessitats”

“La primera pota era poder construir el Miniestadi per alliberar els terrenys del mini i construir així el nou Palau Blaugrana”

“Hem fet una estimació global de la part esportiva que no és Espai Barça d’uns 30 milions d’euros. El pressupost del Miniestadi es preveu en 10 milions. En total, 40 milions”

“S’ha fet una convocatòria de concurs per al Miniestadi per invitació: Sis equips, cinc d’ells amb domicili a Barcelona i un a Bilbao”

“En el proper mes i mig els sis equips faran la proposta conceptual per a que la seleccionem. Després començarem la tramitació d’obres d’aquí a final d’any i començar les obres a principis de l’any que ve amb la vocació d’inaugurar-ho en els pròxims dos anys”

“Som optimistes en aconseguir al Miniestadi la mateixa assistència d’ara o millor”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut