L’ECA disposarà de dos seients al Comitè Executiu de la UEFA

L’ECA disposarà de dos seients al Comitè Executiu de la UEFA

L’Associació Europea de Clubs anuncia importants acords amb la UEFA i la FIFA després de l’Assemblea General celebrada aquest dimarts a Estocolm

Josep Maria Bartomeu ha continuat aquest dimarts amb la seva participació a l’Assemblea General de l’ECA (Associació Europea de Clubs) que s’ha celebrat a Estocolm (Suècia). Aquest organisme de futbol europeu ha anunciat importants acords amb la UEFA i la FIFA que afecten els clubs.

En aquesta reunió, els assistents han sabut que l’ECA disposarà per primer cop a la història de dos seients al Comitè Executiu de la UEFA per a representants dels clubs que la conformen. A més, i també en relació amb la UEFA, s’ha anunciat que a partir d’ara el Consell de Clubs de Futbol substituirà l'actual Comitè de Competicions de Clubs. Aquest nou Consell donarà una influència més significativa en la presa de decisions d’alt nivell. També cal esmentar les millors condicions financeres assolides, ja que la UEFA ha augmentat a un mínim de 200 M € la compensació als clubs per la seva contribució a l’Eurocopa 2016 cedint els jugadors.

Amb referència a la FIFA, els clubs han acordat també la creació del Departament de Futbol Professional, que el conformaran la mateixa FIFA amb representants dels clubs (ECA) i de FIFPro (jugadors). Aquest nou òrgan servirà com a plataforma per debatre tot tipus de temes relacionats amb el futbol professional. Així, d’ara en endavant tots els canvis en el calendari internacional de partits i els principis del reglament sobre l’estatus i el traspàs de jugadors requeriran el consentiment de l’ECA. Financerament parlant, la FIFA ha acceptat triplicar la compensació als clubs per la seva contribució als propers 2 Mundials (Rússia i Qatar).

La 15a Assemblea General de l’ECA tindrà lloc el 7 i 8 de setembre d’aquest any 2015 a Ginebra.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut