Les penyes, contra la pobresa infantil

Les penyes, contra la pobresa infantil

El Consell de Solidaritat ha treballat per fer el moviment partícip d’una acció social en l’àmbit estatal

El projecte Penyes Segle XXI té com a premissa elevar la marca penya. I una de les formes de fer-ho és, sens dubte, fomentar i donar suport als actes de caràcter solidari que les penyes barcelonistes puguin organitzar, fomentant els valors del FC Barcelona.

Partint d’aquest punt, el Consell de Penyes va crear el Consell de Solidaritat dins la Comissió d’Actes i Activitats. Els seus objectius eren canalitzar, fomentar i coordinar aquest tipus d’accions socials, que fan que les penyes siguin una part activa del teixit associatiu de la població.

Des d’aquell moment, aquest ens es va posar a la feina, treballant en dos grans àmbits: els projectes globals i les accions en l’àmbit de federació territorial, o altres tipus d’actes organitzats per les més de 1.200 penyes.

Un gran projecte global

El primer gran projecte en l’àmbit global del Consell de Penyes, i la totalitat de les penyes, amb la col·laboració del FC Barcelona, és la participació activa en el projecte ‘Tots Contra la Pobresa Infantil’, promogut per la Fundació Rosa Oriol. La seva promotora en l’àmbit global, la reconeguda barcelonista Sor Lucía Caram, no va dubtar d’obrir les portes de les penyes per tal de treballar conjuntament.

Aquesta iniciativa es va presentar el 17 de febrer passat en dos actes, a Barcelona i Manresa, posant de manifest totes les accions que es duran a terme des d’ara i fins al mes de juny. Va quedar reflectida doncs, la personalitat del moviment: solidari, i que fa Barça al territori, també socialment, fent un salt de qualitat i donant a conèixer la seva capacitat de convocatòria per una causa justa.

Diverses formes de col·laborar

D’aquesta manera, totes les penyes tenen l’oportunitat de nou de fer Barça al territori en la seva versió més solidària. Amb una sèrie d’activitats i diverses col·laboracions, es podrà fer una bona acció per a tots i per garantir el futur dels més petits en problemes.

Es pot col·laborar amb aquesta campanya de diverses formes. Les penyes que s’hi vulguin involucrar poden contactar amb l’editorial Plataforma per adquirir un mínim de 100 exemplars del llibre ‘Tú ahorras, ganamos todos’ per tal de vendre’l al seu municipi, els beneficis del qual aniran a la campanya “Tots Contra la Pobresa Infantil”.

Individualment també es poden fer aportacions mitjançant transferència bancària al compte 2100-5000-52-0200078599, o bé enviant un missatge ‘sms’ amb la paraula ‘Ajuda’ al número 28029.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut