Matinal penyística abans de la golejada

Matinal penyística abans de la golejada

Aquest diumenge es van presentar quatre cartells de trobada i es van inaugurar quatre escuts

Aquest cap de setmana serà recordat en la història del moviment penyístic. Després de l’acte solemne en què es constituïa la Confederació Mundial de Penyes del dissabte al vespre, les penyes es preparaven amb una matinal ben atapeïda d’actes.

Quatre trobades escalfen motors

El directiu Pau Vilanova, acompanyat del directiu en cap de la Comissió de Penyes, Josep M. Barnils, va encapçalar la representació del FC Barcelona en la recepció que va acollir unes 300 persones a l’Auditori 1899. L’ocasió s’ho valia, ja que es presentaven els cartells de quatre trobades de zona.

El primer cartell va ser el de la XXV Xuntanza de Penyes Gallegues, que tindrà lloc a Burela el proper 13 de juny. El president de la Peña Barcelonista Burela, Ramon Lestegas, i Salvador Cerviño, president de la federació, van ser els encarregats de presentar-lo en societat.

Acte seguit va ser el torn de les penyes basques. La Peña Barcelonista de Ermua El Centenario acull enguany la VII Trobada de Penyes de Euskal Herria el proper 13 de març. Vilanova i Barnils van rebre a l’escenari Jose Manuel Sabugo, president de la penya, i Gorka Muñoz, president de la federació.

Les següents van ser les penyes de les comarques de València, que aquest 28 de març es trobaran a la població d’Albalat de la Ribera en el X Aplec de Penyes Barcelonistes de les Comarques de València i Marina Alta. El president de la federació, Salvador Torres, va ser el representant convidat a l’escenari per descobrir-ne el cartell.

Va tancar l’acte una zona que estrenava format de trobada. La I Trobada de Penyes de l’Empordà i la Catalunya Nord tindrà lloc a Torroella de Montgrí, també el proper 28 de març. Lluís Grau, president de la Penya Barcelonista Montgrí i Comarca i alhora president de la federació territorial, va fer els honors de descobrir el cartell de la primera trobada d’aquesta zona.

Escuts, golejada i liderat

La prèvia del partit contra el Rayo també va tenir quatre inauguracions d’escut. El primer va ser el de la Penya Barcelonista Puigverd de Lleida, a la porta 101. El directiu de la Comissió Social Jordi Durà va fer els honors juntament amb el president de la penya, Claudio Bosch. Acte seguit, la porta 72 va ser l’escenari de la inauguració de l’emblema d’una altra penya lleidatana, la Penya Barcelonista La Clamor d’Almacelles. Durà va acompanyar el president de la penya Javier Navarro en aquest moment tan emotiu.

La porta 44 va acollir les dues últimes inauguracions d’escuts, de dues penyes germanes. La Penya Almogàvers i la Penya Blau-grana Almogàvers Empordà. La directiva de la Comissió de Penyes Griselda Soteras va estar al costat dels presidents d’ambdues penyes, Albert Yarza i Marc Sàez, en veure com el seu emblema quedava per sempre a la façana del Camp Nou.

Així començava una jornada rodona per al barcelonisme. Amb la golejada dels de Luis Enrique al Rayo Vallecano, els blaugranes assolien el liderat en la classificació.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut