Xavi Costa, un home d’àrea al Barça

Xavi Costa, un home d’àrea al Barça

El davanter d’Amposta arriba al FC Barcelona procedent del Reus i consolidat com uns dels jugadors de l’OK Lliga amb millors moviments dins la zona de perill

Xavi Costa arriba al FC Barcelona consolidat com un dels jugadors més determinants dins l’àrea. El davanter d’Amposta es mou d’allò més bé davant de porteria i té habilitat per tocar totes les boles que arriben a l’àrea, despistant així els porters. La seva entrega a la pista també li permet guanyar-se espais a la zona interior. El jugador de 28 anys també és un bon golejador a mitjana distància i en defensa aporta intensitat, que li permet ser oportú a l’hora de robar pilotes i sortir al contraatac.

Costa va ser internacional amb la selecció estatal en el darrer Europeu d’Alcobendas i acumula experiència a l’OK Lliga en diferents clubs, com Vila-seca, Lleida, Tenerife, Vendrell i Reus Deportiu. El seu rol golejador ha agafat més importància en les últimes quatre temporades, en què ha estat el referent ofensiu de Vendrell i Reus, respectivament.

Trajectòria a l’OK Lliga

El seu debut a l’OK Lliga va produir-se amb el Vila-seca quan només tenia 17 anys i estava en procés de formació. En els seus dos primers cursos (2003/04 i 2004/05) va fer cinc i quatre gols. La temporada 2006/07 va tornar a militar a l’OK Lliga amb el Lleida, on va fer 13 dianes i va ser el màxim golejador de l’equip. Aquest rendiment li va permetre fitxar pel Tenerife i estar-hi quatre temporades, en què va acumular 50 gols a l’OK Lliga. En el seu primer any va aconseguir la CERS.

La temporada següent va marxar de les Illes Canàries per jugar al Vendrell dos anys. En el primer curs va reivindicar la seva capacitat de veure porteria, fent 27 gols de Lliga i sent el màxim golejador de l’equip. El següent curs, amb Xavi Barroso com a company d’equip, va marcar 25 gols i també va ser la referència d’un conjunt que va assolir la Copa del Rei i la CERS. El títol de la competició europea va aconseguir-se gràcies a un gol d’or del mateix Costa. Llavors va fitxar pel Reus Deportiu, on ha militat les dues darreres temporades i ha anotat 29 i 21 gols, respectivament.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut