Anthony Borges, l'heroi culer del tiroteig de Florida, convidat a Barcelona

Anthony Borges, l'heroi culer del tiroteig de Florida, convidat a Barcelona

El jove, exalumne de la Barça Academy, va rebre cinc impactes de bala fa un any quan va ajudar 20 companys a refugiar-se en una aula mentre ell sostenia la porta. El vicepresident primer Jordi Cardoner ha donat la benvinguda al noi i la seva família, que viurà l’experiència d’un partit al Camp Nou i coneixerà els seus ídols

Anthony Borges, l’heroi culer del tiroteig a l’institut de Florida que el 14 de febrer del 2018 va salvar la vida a 20 companys, es troba a Barcelona convidat pel Club per viure una experiència única a la ciutat i gaudir del partit de tornada dels vuitens de final de la Champions League davant de l’Olympique de Lió. Borges podrà així complir el seu somni de viatjar a Barcelona, conèixer els seus ídols blaugrana i viure un partit en directe al Camp Nou. A més del partit i de conèixer els jugadors del primer equip, Borges i la seva família visitaran el Museu del Club i els llocs més emblemàtics de la ciutat.

Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a Anthony Borges i la seva família a Barcelona i al Club. Aquest noi, que ara té 16 anys, va ser alumne el 2016 de la Barça Academy que el Club tenia a Lauderhill, Florida.

 

Borges va tenir una acció heroica quan un home armat va entrar a l’institut de secundària Marjory Soneman Douglas, de Parkland (Florida) i va disparar i matar diferents companys del seu col·legi. Intuint el perill que venia va tancar-se en una classe amb companys per tal d’evitar morir. L’assassí va intentar entrar en aquella sala i l’Anthony va mantenir la porta tancada per evitar que entrés. L’exalumne va disparar en diverses ocasions i va impactar a l’esquena i les extremitats de l’Anthony fins a cinc cops. Gràcies a això, els companys tancats amb ell van resultar il·lesos i van salvar la vida.

El Barça, en conèixer la història de l’Anthony pel periodista Santiago Segurola, i a través de l’Àrea de les Barça Escoles del Club, es va mobilitzar per contactar amb la família i posar-se a la seva disposició. L’Anthony, d’origen veneçolà, és un enamorat del futbol i ja des de l’hospital va demostrar el seu amor pel Barça. El Club va monitoritzar la situació mèdica del noi i es va oferir per a qualsevol cosa per tal d’ajudar aquest jove heroi culer. L’exvicepresident Manel Arroyo va visitar el nen a casa seva a Florida per comprovar la seva evolució.

Els jugadors del Barça també van conèixer la història de l’Anthony, que va tenir un gran impacte als Estats Units, amb la imatge del xèrif agafant-li la mà a l’hospital, que es va fer viral. Tots ells van signar una samarreta que se li va enviar en reconeixement a la seva valentia en no dubtar a posar la seva vida en perill per salvar les dels seus companys.

Com a conseqüència de les ferides el jove va estar a punt de morir, però després de molts mesos d’atenció mèdica a l’hospital es va recuperar i ara que la seva situació mèdica ha millorat, el FC Barcelona ha aconseguit que ell, els seus pares i el seu germà hagin pogut viatjar a Barcelona per poder acomplir el somni de veure jugar el Barça en directe.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut