Panathinaikos: Calathes i Raduljica, els seus termòmetres

Panathinaikos: Calathes i Raduljica, els seus termòmetres

El conjunt que entrena l’exblaugrana Aleksander Djordjevic presenta cinc cares noves, però manté a la plantilla clàssics com Diamantidis o Fotsis

El Panathinaikos grec és el proper rival del Barça Lassa a la tercera jornada de la fase regular de l’Eurolliga. El conjunt que entrena l’exblaugrana Aleksander Djordjevic és, una temporada més, un dels principals outsiders al títol de l’Eurolliga que tot just ha arrencat fa unes setmanes. L’equip del trèvol verd, però presenta força novetats respecte les darreres temporades.

Les principals cares noves

Cinc són les principals novetats en un equip que combina la veterania de jugadors consagrats com Dimitris Diamantidis o Antonis Fotsis, amb la de jugadors fets com Catalathes, que torna al conjunt grec tres temporades després, el poder intimidatori del nord-americà James Gist o la presència a la pintura del serbi i del bosnià Raduljica i Kuznic.

NICK CALATHES

Jugador grec nascut als Estats Units (Florida), torna al PAO després de tres temporades. La 2012/13, els petrodòlars del Lokomotiv Kuban rus el van convèncer, però després d’un exercici a les fredes terres de Krasnodar va decidir provar sort a l’NBA. Els Memphis Grizzlies van ser el seu destí. A la franquícia que lidera Marc Gasol hi va jugar un total de 138 partits. Malgrat això, els seus números i la seva presència, quan a minuts fa referència, no va ser molt reeixida.

MIROSLAV RADULJICA

Pivot serbi, destaca per la seva capacitat de treball i intimidatòria sota els cèrcols. El seu aspecte, amb nombrosos tatuatges i una espessa barba, és un altre dels seus trets definitoris. Ha jugat les dues darreres temporades a l’NBA (Milwaukee Bucks) i a la Xina, on hi va ser la temporada 2014/15, jugant a les files del Shandong, on hi va jugar 14 partits. Ha destacat en els darrers campionats disputats per la seva selecció.

JAMES FELDEINE

Escorta dominicà que ha estat jugant quatre temporades a Espanya, a les files del Lugo (LEB Or) i del Fuenlabrada, on va destacar-hi força per la seva capacitat anotadora i bon llançament exterior. Amb el Lugo hi va jugar les temporades 2010/11 i 2011/12. Mentre que a Fuenlabrada, on hi va tenir una mitjana de 15.9 punts per partit, hi va jugar les temporades 2012/13 i 2013/14. El darrer exercici l’ha jugat a la LEGA, contretament a les files del Cantú (33 partits, 12.6 punts i un 38% en els triples).

SASHA PAVLOVIC

Aler montenegrí amb força experiència a l’NBA, malgrat que les dues darreres temporades les ha jugat al Partizan de Belgrad. En la seva etapa nord-americana va jugar en set franquícies diferents, sent Cleveland on hi va estar més temps i on va obtenir millors registres personals. Això va ser la temporada 2006/07, quan en els 67 partits que va disputar va tenir una mitjana de 9 punts i un 40.5% en els tirs de tres punts.

OGNJEN KUZMIC

És el sostre del PAO. Els seus 2.14 el fan ser un pivot intimidador. Té passat verd-i-negre, ja que va jugar una temporada al Joventut (2012/13), amb una mitjana de 6.9 punts en els 27 partits que hi va jugar. Abans, havia jugat dos partits ACB amb l’Unicaja. Les dues darreres temporades les ha jugat a l’actual campió de l’NBA, els Golden State Warriors, malgrat que alternant partits també amb l’equip de D-League, Santa Cruz.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut