Edmílson:

Edmílson: "Rafinha està amb molta il·lusió i molt còmode en la selecció brasilera"

"Veig molt bé Neymar i Rafinha. Venir a la seleçao sempre és una motivació especial per a tots i tots dos vénen de gaudir d'un magnífic any al Barça", assegura l'assistent de Dunga per als dos pròxims partits a Estats Units

La Confederació Brasilera de Futbol vol que els seus il·lustres exjugadors donin suport a la 'canarinha' i ajudin amb els seus coneixements al seleccionador Dunga per transmetre els seus experiència als jugadors del combinat nacional. Un dels primers convidats a la selecció és José Edmílson, exjugador blaugrana (2004-2008 i campió de la Champions League de París en 2006). Edmílson, campió del món al Mundial de Corea i Japó en 2002 i peça clau del pentacampionat dels brasilers serà assistent de Dunga per als partits a New Jersey contra Costa Rica i en Boston contra els Estats Units.

Què pot aportar com a assistent de Dunga?
Bé, la veritat és que un gairebé sense adonar-se'n mira enrere i se sorprèn al veure que ja 'uns anys' ... [Edmíslon riu] .... La veritat és que el futbol és i ha estat la meva vida , i després d'una carrera professional de gairebé 20 anys, crec que puc aportar l'experiència d'algú que ha viscut múltiples situacions tant en un camp de futbol com en un vestidor, i intentar que certs 'errors' siguin corregits a temps o, fins i tot, abans que passin.

En tot aquest temps he tingut l'enorme fortuna, no només de guanyar títols importants com la Copa del Món de 2002 amb el Brasil o la Champions League de 2006 amb el FC Barcelona, sinó d'aprendre a extreure el millor del futbol en els diferents països on he competit durant la meva vida esportiva com Espanya, França i Brasil.

Què cal fer per recuperar-se després de la Copa Amèrica?
Crec després d'un Mundial dur com va ser el de 2014 a casa nostra, i després d'un paper tan discret a la Copa Amèrica de 2015, la Selecció ha d'intentar lluitar per tornar a mostrar la seva millor versió i recuperar la identitat que l'ha fet ser pentacampiona del món. Aconseguir un canvi des de l'arrel.

Com està veient Neymar i Rafinha aquests dies?
La veritat és que els veig molt bé, venir a la selecció sempre és una motivació especial per a tots i tots dos vénen de gaudir d'un magnífic any al FC Barcelona on, de la de Luis Enrique, han seguit creixent molt individualment i, a més guanyant un altre triplet per a la història.

Rafinha s'estrena a la selecció brasilera. Com està sent la seva integració?
Molt bé, el grup de la Selecció és un nucli molt unit i la seva integració està sent molt ràpida, el veig amb molta il·lusió i molt còmode, dos conceptes clau perquè un repte tan important sigui positiu. Rafinha està vivint des de la temporada passada els anys més importants i de major transició d'un jugador, que són els d'arribar a fer-se amb un lloc tant en el seu equip com a la selecció, i el veig centrat i molt motivat per aconseguir-ho, aquest és el camí.

Què pot aportar Rafinha a la selecció?
Rafinha és un jugador molt complet, amb una gran qualitat tècnica, i en especial amb un regat i conducció de pilota a l'abast de pocs jugadors. Té molt a aportar a la Selecció al temps que vagi madurant en el joc, tant a nivell individual com col·lectiu, i estic segur que si aconsegueix seguir així molt aviat serà un jugador molt important.

Parlant del Barça, com veu el Barça de Luis Enrique aquesta temporada?
El veig molt bé, ha començat la Lliga amb bones sensacions i resultats, i més encara en un any 'especial' donades les circumstàncies de no poder comptar amb les noves incorporacions fins al mes de gener de 2016. Luis Enrique és un bon entrenador, amb molt caràcter, i que va demostrar durant la temporada passada tenir les coses molt clares i saber inculcar-en el seu equip.

Luis Enrique ha demostrat tenir les coses molt clares i saber inculcar-les al seu equip

Serà bonic veure de nou el Barcelona intentar superar-se a si mateix un altre any més, jo crec que si aconsegueix aguantar la primera volta amb bons resultats, la possibilitat de comptar amb jugadors com Arda Turan o Aleix Vidal a partir del gener li permetrà afrontar la segona volta amb moltes més garanties en totes les competicions.

Creu que podem somiar amb repetir els títols de l'any passat?
Un barcelonista sempre ha de sominar amb guanyar tots els títols on competeixi, és part de la nostra identitat, però el més important ha de ser estar sempre i en tot moment donant suport a l'equip i no oblidar mai tot el que s'ha aconseguit aquests últims anys, i especialment el 'com' s'ha aconseguit. Arribar a un nivell tan alt de joc, resultats i títols no és gens senzill, i ha de servir per adonar-nos que, quan no pugui ser per la raó que sigui, el barcelonista ha de seguir donant suport i animant a l'equip a la recerca del següent repte.

Li agradaria allargar la teva vinculació amb la 'seleçao' a llarg termini?
És una opció que existeix i no descarto, igual que no descarto la possibilitat de poder formar part algun dia del FC Barcelona, la que és i serà sempre casa meva, la que sempre que puc visito amb la meva família i la meva Fundació i on a més encara conservem la nostra casa.

De moment, per a mi, el més important és aportar tot el millor a la selecció, i també a nivell personal poder aprendre al màxim d'aquesta magnífica experiència vivint l'esport que estimo des de l'altre costat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut