Així ha estat el bon inici de temporada de l’AS Roma

El proper rival del Barça a la Champions League és quart a la Lliga italiana amb set punts en tres partits

El FC Barcelona inicia la defensa del títol de la Lliga de Campions aquest dimecres a domicili contra l’AS Roma (20.45 h), el rival del Gamper d'aquest estiu. L’equip de la capital d’Itàlia, vigent subcampió de Lliga, és ara mateix quart amb set punts de nou possibles, després d’empatar el primer partit al camp de l’Hellas Verona (1-1), i haver guanyat els altres dos, contra el Juventus a casa (2-1) i a fora contra el Frosinone (0-2), aquest cap de setmana.

Edin Dzeko, cedit aquest estiu pel Manchester City, és la principal amenaça ofensiva de la Roma. El davanter bosnià és un dels cinc futbolistes que Rudi García ha alineat d’inici en els tres partits disputats fins ara a la Serie A. Els altres són el porter Szczesny –l’altre gran reforç d’aquesta temporada, provinent de l’Arsenal-, els defenses Florenzi i Manolas, i el veterà migcampista De Rossi.

Keita i Falque

A les files dels ‘giallorossi’ hi militen dos futbolistes amb passat blaugrana: Seydou Keita i Iago Falque. Tant l’un com l’altre han disputat els tres partits de Lliga, els dos darrers com a titulars, i a més Falque ha estat l’autor d’un dels cinc gols aconseguits fins ara per l’equip romà. Els altres han estat obra d’Iturbe, Dzeko, Pjanic i Florenzi. Pel que fa Francesco Totti, l’etern capità i insígnia de la Roma va jugar el darrer partit de Lliga contra el Frosinone. Als seus 38 anys és dosificat en els esquemes del tècnic Rudi García.