FC Barcelona – UD Las Palmas: Victòria amb un peatge car (2-1)

FC Barcelona – UD Las Palmas: Victòria amb un peatge car (2-1)

El Barça ha tornat al camí del triomf amb doblet de Suárez, però amb la nota negativa de la lesió de Messi al principi del matx

El FC Barcelona ha tornat a guanyar. Ho ha fet al Camp Nou, en un horari poc habitual (16 hores) i contra el Las Palmas. Dos gols de Luis Suárez han servit per tornar a sumar de tres en tres en un partit que ha començat marcat per la matinera lesió de Leo Messi. Neymar ha desaprofitat un penal amb 2-0 al marcador i els canaris han retallat distàncies en el tram final mitjançant Jonathan Viera, però els tres punts s’han quedat a l’Estadi i els culers ja sumen 15 punts abans de tornar a la Lliga de Campions.

Tot ha començat segons el guió previst. Els canaris a l’espera del Barça a la línia del mig del camp, i els culers fent anar la pilota d’una banda a l’altra. Ho provaven per l’esquerra i per la dreta. El que no estava escrit al guió era el cop a Messi. En la primera internada per banda dreta, l’argentí ha topat amb un rival. En un primer moment ha tornat al terreny de joc, però uns minuts després no ha tingut més remei que demanar el canvi. Era una notícia dolentíssima per als de Luis Enrique, però se n'han refet.

Amb Messi fora, Suárez i Neymar han pres el timó de l’atac. La mobilitat de l’uruguaià era la gran arma blaugrana, sempre buscant l’esquena d’una defensa canària un pèl avançada. Després del primer xut del Las Palmas per part d’Araujo, ha arribat el premi. Munir, substitut de Messi, ha doblat de taló a la banda per a la pujada de Sergi Roberto, i aquest l’ha posat mil·limètrica al cap de Suárez, que ha fet el primer de la tarda. Eren els millors minuts del Barça, però també arribarien els del conjunt visitant. Amb Jonathan Viera com a jugador més actiu, els canaris també han tret el cap per l’àrea de Ter Stegen. Sense conseqüències.

En sortir dels vestidors el ritme de joc era baix. Les pujades de tensió les posava Sergi Roberto, que progressivament s’anava fent amo de la banda dreta. Les seves internades posaven el perill, fins que Munir se n’ha aprofitat. El jove davanter ha assistit a l’interior de l’àrea, Sergio –avui amb un paper més ofensiu- l’ha deixat passar i Suárez, de primeres, ha afusellat la porteria per fer el seu doblet. El Las Palmas ha provat de reaccionar, però Ter Stegen ha estat segur davant d’un xut d’Araujo.

El Barça jugava tranquil i controlava les arribades canàries. I podria haver marcat el tercer. Suárez ha forçat un penal per mans d’Alcaraz que Neymar ha llançat per sobre del travesser. Just després ha entrat el veterà Juan Carlos Valerón -40 anys-, i el Camp Nou ha pogut gaudir del jugador d’Arguineguín durant uns 25 minuts.

El resultat permetia al Barça jugar amb comoditat i tenir paciència. Les jugades es cuinaven a foc lent, i les ocasions arribaven, quasi sempre per banda dreta. Javi Varas ha hagut d’intervenir per evitar el gol en dues ocasions de Suárez i de Mascherano, mentre que a l’altra porteria Ter Stegen resolia amb seguretat les aproximacions de Viera. En el tram final, però, no ha pogut fer res per evitar el 2-1. El xut del davanter canari l’ha desviat un defensor abans de colar-se a la porteria. Un gol que, finalment, no ha estat transcendent, i el Barça ha acabat tornant al camí de la victòria.

[[BOTOVERMELL::HIGHLIGHTS++El resum del partit::https://www.fcbarcelona.cat/futbol/primer-equip/detall/noticia/premium/el-resum-del-triomf-del-barca-contra-el-las-palmas::HOR::NF::NO-TRACKING::::::]]

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut