El sentiment blaugrana de José Bautista, el batedor estrella dels Toronto Blue

El sentiment blaugrana de José Bautista, el batedor estrella dels Toronto Blue

El jugador de beisbol de 34 anys, sis vegades All-Star, declara la seva admiració pel FC Barcelona, Lionel Messi i el futbol

El Toronto Blue Jays i el FC Barcelona formen part de mons diferents. Són dos equips d’esports diferenciats, no són del mateix continent i no tenen moltes coses en comú, tan sols l’ús de la pilota en els seus respectius esports. Això i José Bautista, jugador dels Blue Jays i reconegut seguidor del club blaugrana.

La història va sortir a la llum el passat mes d’agost quan Bautista, durant un escalfament previ a un partit, va intercanviar amb un fan la seva samarreta per la de Lionel Messi.  El dominicà va afegir un parell de pilotes signades al tracte per agrair el gest del seguidor.

Quina és la història de José Bautista amb el FC Barcelona?

A Bautista sempre li ha agradat el bon joc des que era un nen. Tot i això, no va començar a seguir el FC Barcelona fins fa un quants anys, quan va descobrir que la seva família tenia arrels catalanes. “Vaig tenir sort”, ha admès.

Els seus avantpassats i l’amor per l’esport, però, no són les úniques raons que expliquen els seus sentiments pel club català. El seu company als Blue Jays, el pitcher Dioner Navarro, és un gran aficionat del FC Barcelona i ha tingut molta influència en el jugador dominicà: “Li he de tornar a agrair que em fes interessar-me pel Barça”.

El cicle guanyador del FC Barcelona en els últims anys ha marcat a Bautista: “Ha estat un cicle increïble, tenen els millors jugadors del món i em sento orgullós de ser-ne aficionat”, ha declarat.

Beisbol vs Futbol

Cada esport requereix unes qualitats diferents, però als Estats Units, el fet de poder colpejar la pilota llençada pel pitcher i poder fer un home-run és un dels reptes esportius més reconeguts per la complicació que suposa coordinar el moviment de batre.

Bautista, però, s’ha afanyat en puntualitzar que “jugar a futbol no és fàcil, a vegades juguem per escalfar amb els companys i és de les coses més difícils que he hagut de fer”, ha reconegut. “Em trec el barret amb tots els jugadors, com per exemple Messi”.

Messi podria batre la pilota?

Bautista sap què se sent a l’hora de batre, sentint-se observat per un pitcher que llença la pilota a més de 140km per hora i que només et deixa una fracció de segon per reaccionar i intentar colpejar-la. A més, s’ha trobat amb moments més complicats en què el pitcher ha utilitzat totes les seves tàctiques per augmentar la dificultat a l’hora de batre.

Podria Messi, guanyador en quatre ocasions de la Pilota d’Or, colpejar la pilota? “No ho sé...”, ha comentat el bicampió en home-runs de la MLB. Tot i això, el dominicà coneix molt bé la capacitat de l’argentí per fer moviments impossibles al camp, com si jugués controlat per un joystick. “Fa coses molt més difícils que completar un home-run”, ha reconsiderat.

“Messi és un atleta increïble, un gran ambaixador del futbol, em trec el barret per tot el que ha aconseguit, l’admiro molt”, ha reconegut.

Seguir el Barça des de la distància

L’atapeït calendari de la Major League Baseball, amb 162 partits de lliga regular, no deixa gaire marge als jugadors per gaudir de les seves vides. Bautista, però, sempre troba temps per seguir el seu equip.  El sis vegades All-Star intenta “trobar temps per veure el major nombre de partits”, tenint en compte la diferència horària, que pot ser de sis a nou hores depenent la ciutat on juguin els Blue Jays.

Encara ho té més difícil quan juga partit un dissabte o diumenge al migdia, a la mateixa hora que comencen els partits del FC Barcelona al vespre a Europa. Però això no és un obstacle per a ell: “Intento veure les millors jugades, i si no coincideixen les hores amb un partit, veure’l en directe”, ha afirmat.

Amb el Camp Nou a l’horitzó

Visitar una vegada a la vida el Camp Nou és un somni per a la majoria d’aficionats del Barça d’arreu del món, i a Bautista no li fa vergonya reconèixer que encara no hi ha estat. Tot i això, el batedor ha reconegut que en té moltes ganes: “Crec que aquesta temporada hi podré anar”, ha assegurat.

Actualment, els Blue Jays són els líders de l’American League East amb pocs partits per disputar-se. Després de classificar-se pels playoffs, només uns partits de beisbol més separen Bautista del Camp Nou: “Si tot va bé aniré amb la meva família i alguns companys a Barcelona quan acabi la temporada”. A més, Bautista s’ha llençat a la piscina i ha vaticinat la victòria dels Blue Jays a les Sèries Mundials de beisbol, que serien la cirereta del pastís i una raó més per “celebrar-ho anant a Barcelona a veure uns quants partits”.

“Tinc moltes ganes d’anar al Camp Nou, trobar-me amb tots els aficionats i viure una experiència que segur que serà increïble, ja estic creuant els dits!”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut