FC Barcelona – Rayo Vallecano: Pòquer de Neymar per remuntar (5-2)

FC Barcelona – Rayo Vallecano: Pòquer de Neymar per remuntar (5-2)

El brasiler, amb una actuació per al record, lidera la golejada culer davant d’un rival valent i exigent

Superant els perills de l’aturada per compromisos internacionals i les lesions, el Barça ha reprès la Lliga amb una golejada davant el sempre atrevit Rayo Vallecano, que s’havia avançat. Neymar Jr ha estat l’indiscutible estrella del duel, amb un recital de controls, regats, oportunitats, assistències i gols. Fins a quatre. Lideratge en majúscules. Absolutament fonamental per resoldre una cita amb molta discussió per la pilota i més complicacions de les que indica el resultat.

Només han calgut dues jugades per observar les intencions dels dos equips. Pressionaven molt a dalt, cosa que era sinònim d’ambició, de futbol ofensiu. El vespre prometia. Perquè aquest Rayo s’ha guanyat un respecte arreu i el Barça ha sortit concentrat i intens. Hi havia molts espais, i al minut 6 un lúcid Sergi Roberto ha deixat Rakitic sol davant de Toño, però el porter ha guanyat la partida al croat. El treball dels migcampistes ha estat colossal.

El Barça en bloc collava la sortida de pilota del Rayo, i, així, una recuperació de Busquets ha habilitat un Suárez que tampoc podia superar Toño (min 9). Havien pecat novament de poca efectivitat els locals. En canvi, els visitants, en la primera aproximació, a la sortida d’un córner, han marcat el 0-1 per mitjà de Javi Guerra. Al contrari que en qualsevol altre partit, el rival no s’ha tancat. Ni molt menys. Els dos quadres seguien atacant i, al 21, Neymar empatava transformant un penal que ell havia forçat.

Tot seguit, al mateix Neymar Jr li anul·laven un golàs per un fora de joc posicional de Suárez i Piqué. El partit estava preciós, amb el Barça afamat. Al 25, Sandro disposava del tercer un contra un de la nit i disparava alt. No parava de generar ocasions flagrants el vigent campió. Neymar Jr estava pletòric i a la mitja hora forçava una altra pena màxima amb una genialitat memorable. El líder blaugrana firmava, amb molta tranquil·litat, el 2-1. No hi havia treva. Fins i tot, abans del descans, l’‘11’ reclamava un tercer penal, aparentment clar, com els que sí que havien estat xiulats.

Apareixeria més fort el Rayo a la represa i Bravo li ha salvat el 2-2 amb fins a tres intervencions crucials, dues de les quals consecutives. Ara es jugava més en terreny blaugrana. Semblava notar l’esforç anterior el Barça. Això sí, amenaçava a sentenciar-ho a la contra. I així ha estat. Quan més necessari era. En una veloç transició, Toño ha evitat el gol de Suárez, però no el hat-trick de Neymar. Aquí s’ha acabat el matx. Sobretot perquè a continuació l’uruguaià regalava el 4-1 al brasiler.       

El brau Rayo s’havia desmoralitzat i Neymar i Suárez s’han canviat els papers per col·locar el cinquè (min 77). Se’l mereixia el ‘9’ per tot l’esforç. També els madrilenys havien fet prou per emportar-se un millor bagatge, i l’han obtingut a les acaballes amb el 5-2 de Jozabed. Tancava una nit de molt futbol i Neymar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut