FC Barcelona – BATE Boríssov: Neymar Jr i Suárez tornen a marcar la diferència

Els gols del brasiler (2) i l'uruguaià tomben el BATE i classifiquen els culers virtualment per als vuitens

Segueix amb pas ferm el seu camí per Europa el FC Barcelona. Aquest dimecres s’ha desfet per 3-0 del BATE Boríssov en una nova nit marcada pels gols de Neymar Jr (2) i Luis Suárez. La victòria situa els culers en una situació òptima per accedir als vuitens: a falta de dues jornades lidera el grup E amb 10 punts, ben lluny de l’AS Roma (5) i el Bayer Leverkusen (4). L’espiral guanyadora en què ha entrat l’equip ha presentat una única taca negra: la lesió de Rakitic.

Des de bon començament ha quedat clar que molt malament havien d’anar les coses perquè el FC Barcelona no s’assegurés els tres punts. Superior en totes les zones del camp, els culers han generat perill gairebé des de l'inici. Generaven les ocasions Iniesta –retornat a la titularitat- i Neymar Jr i les finalitzava Suárez, que ha fregat el primer al minut 4. Sergi Roberto era qui acompanyava el brasiler i l’uruguaià en les posicions d’atac, després de set partits consecutius en què eren Munir o bé Sandro els titulars a l’extrem dret.

A banda d’Iniesta, també figurava a l’onze Vermaelen, que s’estrenava a la Champions amb el Barça. Destacaven les bones notícies en clau culer fins a la lesió i substitució d’Ivan Rakitic, que al minut 18 ha deixat el seu lloc a Munir. Sergi Roberto recuperava d’aquesta manera la seva posició natural d’interior.

Malgrat tots els retocs tàctics seguien manant els culers, als quals només els faltava el gol. Ha arribat al minut 30, mitjançant Neymar Jr, que no ha desaprofitat un penal provocat per Munir.

S’avançava el Barça i cridava el Camp Nou, que ha estat a punt de cantar una segona diana en una incursió d’Adriano que ha finalitzat amb una rematada al pal. En la darrera acció del primer temps, Ter Stegen ha deixat enrere un rival i ha iniciat una jugada col·lectiva que gairebé conclou amb un gol de cap de Neymar Jr.

Assistents i golejadors

Poc han canviat les coses a la represa. Chernik ha evitat un gol cantat de Suárez després d’una jugada assajada local. Minuts més tard ha caigut el segon. Després d’un tímid atac dels bielorussos entre Sergio, Neymar Jr i Suárez han liquidat el matx en un contracop fulminant.

Els rols s’intercanviarien prop de les acaballes, quan ha estat l’uruguaià qui ha servit el gol en safata al brasiler. Com a Getafe, les dianes del ‘9’ i l’‘11’ havien segellat la victòria del FC Barcelona, que ja frega els vuitens.