El retorn d’Eusebio al Camp Nou

El retorn d’Eusebio al Camp Nou

L’actual entrenador de la Reial Societat dirigirà el seu primer partit contra el FC Barcelona des de que és tècnic El de La Seca, amb un passat blaugrana molt ampli, només s’hi ha enfrontat com a jugador

[[DES_1]] La visitat de la Reial Societat al Camp Nou d’aquest dissabte (16 hores) tindrà un valor especial. I és que el conjunt basc arriba a Barcelona amb un nou tècnic recent estrenat i amb passat blaugrana, Eusebio Sacristán. El tècnic de La Seca només ha dirigit un matx a primera divisió, el del seu debut la jornada anterior contra el Sevilla que va finalitzar amb victòria txuri urdin per 2-0. Per tant, el partit d’aquest dissabte serà el segon des que és entrenador del conjunt donostiarra i el primer que dirigirà contra el Barça des que va començar la seva carrera a les banquetes. ”El Barça està a un nivell altíssim en aquests moments, però hem de centrar-nos en nosaltres i explotar les nostres virtuts perquè es minimitzin les seves”, ha expressat un Eusebio conscient de la dificultat del partit: “Hem de ser valents i ambiciosos. Hem de seguir evolucionant i cada partit és una oportunitat per fer-nos forts com a equip”, ha afegit.

El passat blaugrana

El nom d’Eusebio Sacristán està molt lligat al FC Barcelona. La temporada 1988/89 el Barça va reforçar la seva plantilla amb Eusebio que pertanyia a la disciplina de l’Atlètic de Madrid. Durant set temporades va defensar la samarreta blaugrana en un dels moments històrics del club, el Dream Team. Durant aquella etapa va poder celebrar  quatre títols de Lliga, una Copa del Rei, una Recopa, una Supercopa d’Europa, i sobretot, la primera Copa d’Europa que el Barça va conquerir a Wembley el 1992.

Un cop penjades les botes, Eusebio va iniciar el seu camí com a tècnic. I el seu inici va ser al FC Barcelona. Al 2003 va formar part del cos tècnic de Frank Rijkaard, amb el qual va aconseguir dues Lligues i una Champions. Un cop finalitzada la seva etapa al Club, el tècnic de La Seca va dirigir el Celta, però el 2011/12 va tornar a Barcelona per dirigir el filial blaugrana. En quatre temporades va realitzar una bona tasca, sobretot el curs 2013/14 en què va aconseguir la millor classificació històrica de l’equip a Segona Divisió com a tercer classificat.

Enfrontaments com a jugador rival

Tot i que serà el primer duel com a tècnic rival, durant l’etapa d’Eusebio com a jugador sí que es va enfrontar al FC Barcelona. Concretament, un total de 20 vegades, de les quals va aconseguir dues victòries, dos empats i 16 derrotes. El tècnic de La Seca es va enfrontar als blaugranes amb el Valladolid, l’Atlètic de Madrid i el Celta. El duel més destacat per a Eusebio és el del curs 1997/98 en què va guanyar amb el Valladolid al Camp Nou gràcies a un gol seu (1-2).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut