FC Barcelona – Reial Societat: Un trident imparable

Els gols de Neymar (2), Suárez i Messi certifiquen una altra golejada d’un Barça sense fre i en estat de gràcia que amplia el seu liderat

Una exhibició rere una altra. El FC Barcelona ha tornat a golejar al Camp Nou, aquest cop davant d’una Reial Societat que ha s’ha presentat al Camp Nou molt ordenada, intensa i rocosa. Però al joc d’equip blaugrana s’hi ha tornat a afegir la contundència del trident. Neymar, amb un doblet, Suárez i Messi han marcat els gols d’un Barça que no treu el peu de l’accelerador i que acumula ja sis victòries seguides a la Lliga per sumar 33 punts a la classificació.

L’inici ha estat intens. Tot i que la Reial Societat ha provat d’impedir les sortides netes del Barça, els culers han trobat la manera de fer mal a l’esquena de la defensa. Així, el porter visitant, Rulli, ha hagut de salvar un mà a mà de Luis Suárez. Amb els bascos pressionant a dalt, el Barça es veia amb problemes per crear, i el contraatac es convertia en el millor recurs. En una d’aquestes, Rulli, de nou, ha evitat que Neymar es quedés sol davant de la porteria quan l’ha provat de driblar. Només dos minuts després Iniesta ha estat a punt de marcar de cap. En una acció poc habitual del capità, la rematada ha anat a parar a la fusta.

Arriben els gols

L’atac del Barça funcionava a espurnes. Tot i no veure el joc més brillant de les últimes setmanes, cada vegada que la pilota s’apropava a l’àrea donostiarra la sensació era de molt perill. I el perill, finalment, s’ha materialitzat. Alves, molt actiu a la banda dreta, ha connectat amb Neymar, que entrava amb velocitat al punt de penal, i ha fet l’1-0.

El Barça era superior i anava a més. Tot i l’ordre del conjunt d’Eusebio, el Barça ha pogut fer el segon abans del descans. Un altre cop amb Alves com a assistent, Suárez ha engaltat la centrada al segon pal per fer un altre golàs. “Uruguayo! Uruguayo!”, cantava el Camp Nou quan l’àrbitre ha xiulat el final del primer temps.

De nou, la millor versió

La primera part havia acabat amb el nivell alt, però la segona ha començat millor. S’ha tornat a veure el Barça que va meravellar al Bernabéu i contra la Roma. Fruit dels millors minuts de joc ha arribat el tercer. Si els dos primers gols havien arribat per la dreta, el tercer ha vingut per l’esquerra. Mathieu ha assistit per a Neymar i el brasiler ha fet el 3-0 a plaer. El públic gaudia d’un altre partit excel·lent, i Messi ha estat a punt de marcar en tres ocasions quasi consecutives. En un llançament directe de falta, la pilota ha fregat la creueta.

Al tram final el ritme del matx ha disminuït. Semblava que el joc s’apagava igual que ho feia el cel amb el pas dels minuts. Però el Barça s’ha encaparrat a demostrar que hi havia temps per a més. L’equip s’ha revifat als últims minuts, i Messi no ha fallat a la cita. Després d’enviar un xut al travesser, l’argentí ha aprofitat una jugada de Neymar per completar el 4-0. El trident tornava a brillar per al goig del públic del Camp Nou. A més, el 4-0 que reflectia el marcador de l’Estadi amb el xiulet final de l’àrbitre confirmava la dinàmica actual del Barça: encert de cara a porteria i solidesa defensiva. Deu partits seguits sense conèixer la derrota, i 22 gols a favor i un en contra en els últims set.