FC Barcelona – Reial Betis: Festa de final d’any al Camp Nou (4-0)

El Barça ha golejat el Betis amb gols de Westermann en pròpia, Messi i Suárez (2) en l’últim partit del 2015 i es manté al capdavant de la classificació

El Barça no hauria pogut tancar el 2015 de millor manera. Ho ha fet amb una golejada per 4-0 contra el Betis al Camp Nou en l’últim partit de l’any. Un triomf que el manté al capdavant de la classificació amb 38 punts. Un gol en pròpia porteria de Westermann després d’un penal errat per Neymar ha obert el marcador, i Suárez, amb un doblet, i Messi –que ha complert el seu partit 500-, s’han afegit a la festa que ha donat per finalitzat l’any amb un rècord. Amb 180, el Barça és l’equip que més gols ha marcat en un any natural.

Al Barça li ha costat connectar amb el partit en els compassos inicials. Les imprecisions al mig del camp impedien practicar el joc fluït habitual del Barça, i no s’aconseguia arribar amb claredat a la porteria rival. Neymar era qui més ho intentava, amb internades per banda esquerra. Tot i així, el Barça no patia en defensa. Controlava els atacs del Betis, i buscava la manera de fer mal a l’àrea rival.

Ensurt i gols

Messi, de falta directa, ho ha provat en el minut 22. La resposta bètica ha arribat un minut després, mitjançant una acció personal de Ceballos. Entre Alves i Bravo han desfet l’ocasió. Amb aquestes ocasions el partit ha entrat en una fase més animada. Neymar, amb una rematada de cap, ha posat a prova Adán. El porter visitant seria el protagonista del primer gol. Ha sortit de punys, envestint Leo Messi, i l’àrbitre ha xiulat penal. L’argentí ha quedat estabornit uns minuts. Neymar s’ha encarregat de llançar el penal. El brasiler ha relliscat en el moment de xutar i la pilota ha anat al travesser, però entre Rakitic i Westermann han fet pujar l’1-0 en el rebot.

Amb Messi ja recuperat sobre la gespa, el Barça ha aprofitat l’empenta del gol inaugural, i ha eixamplat distàncies. La connexió entre Messi i Neymar ha tornat a ser letal. El brasiler ha rebut de l’argentí, li ha tornat i el ‘10’ ha celebrat els seus 500 partits oficials com a culer amb gol. El Betis, a més de rebre dos gols consecutius, ha hagut de fer dos canvis obligats per lesió durant la primera part. Suárez podria haver ampliat el marcador després d’una gran jugada personal, però el xut ha anat a parar al lateral de la xarxa.

Traca final

La segona part ha començat de forma contundent. Sergio ha recuperat en zona d’atac, i de primeres ha assistit Suárez perquè fes el 3-0. Després de les complicacions inicials, el Barça tenia el partit encarrilat, i ha passat a tenir més control del joc.

Tot i comptar amb alguna opció de gol, el Betis ha abaixat la intensitat i el Barça ho ha aprofitat per assetjar la porteria. Neymar ha xutat al pal i posteriorment Adán ha evitat el gol de Messi; el ‘10’ blaugrana ha enviat dos precisos llançaments de falta al travesser; entre mig, Alves també s’ha topat amb la fusta en una vaselina; Adán ha tornat a lluir-se davant Suárez. I després de totes aquestes ocasions, ha arribat el quart. De nou, amb una acció de dibuixos animats del trident. Suárez ha fet una paret amb Neymar, que el brasiler ha tornat amb un gest de màgia perquè el ‘9’ fes el doblet.

Així ha acabat el 2015 per al Barça. Amb una nova golejada al Camp Nou que li serveix per mantenir-se al capdavant de la classificació, amb 38 punts, empatat amb l’Atlètic i amb un partit menys. Ara, sense temps per pair el 2015, els de Luis Enrique visitaran l’Espanyol per començar el 2016.