Samuels, Basile i Perperoglou dibuixen les virtuts del proper rival

Samuels, Basile i Perperoglou dibuixen les virtuts del proper rival

Els alemanys son setens del grup F amb les mateixes victòries i derrotes que el Barça Lassa

Tres noms, Samardo Samuels, Stratos Perperoglou i Gianluca Basile, exjugador blaugrana, expliquen els secrets del Brose Baskets alemanys. El jamaicà és un bon amic d’un dels alers pivots del conjunt alemany, l’italià Nicolo Melli; el grec coneix perfectament el director de joc del Bamberg, Nikos Zisis, i, finalment, Gianluca Basile ens esbossa algun detall del que va ser el seu entrenador a l’etapa a Cantú.

El d’aquest dijous serà el sisè enfrontament entre el Barça Lassa i el Brose Baskets Bamberg a l’Eurolliga. El balanç històric és favorable al conjunt blaugrana (4-1). L’única derrota és la d’aquesta temporada en terres alemanyes, on els de Xavi Pascual van caure per un ajustat 74 a 70. Cal destacar que el Brose Baskets Bamberg ha encadenat tres victòries consecutives en les tres darreres jornades d’aquest exigent Top 16, contra equips del nivell de l’Olympiacos, el Khimki i el CSKA.

Basile, una temporada amb Trinchieri

“Conec bé l’Andrea Trinchieri de la meva etapa a Cantú. Jo venia del Barça, i ell em va venir a buscar. És un tècnic molt exigent. No hi ha cap jugador que destaqui per damunt dels altres als seus equips, tots penquen”, explica l’exjugador del FC Barcelona durant sis temporades.

Basile va coincidir amb Trinchieri la temporada que aquest va ser a Cantú. Parlem de la temporada 2011/12, quan l’exblaugrana va visitar el Palau en partit d’Eurolliga. Res del que fa l’actual Bamberg sorprèn l’ex ‘5’ blaugrana: “No em sorprèn res del que estan fent. Juguen com a equip. És un tècnic intel·ligent que treu molt de suc dels seus equips.”

Samuels, dues temporades amb Melli a Milà

Nicolo Melli és un aler pivot que aquesta temporada ha arribat al Brose Baskets Bamberg alemany. Després de cinc exercicis a l’Olimpia de Milano, l’italià va acceptar la proposta del seu paisà Andrea Trinchieri. El jamaicà Samardo Samuels és un bon amic de Melli i reconeix les seves virtuts: “És un gran noi. Amb ell vaig jugar les dues darreres temporades a Milà. És d’aquells que ho dóna tot a la pista. Sempre penca en favor de l’equip i sol prendre decidions encertades. És un paio intel·ligent a la pista.”  

Perperoglou i el seu bon amic Zisis

Companys de selecció i bons amics, Stratos Perperoglou defineix la tasca del director de joc del Bamberg, el també grec Nikos Zisis: “És un jugador molt intel·ligent. Legeix el joc a la perfecció, té bona mà després de dribbling i, a més, és un bon defensor. En general us puc assegurar que es tracta d’un jugador d’equip i és un gran company”, indica el ‘33’ del FC Barcelona Lassa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut