El FC Barcelona estarà present a la Fira del Llibre de Varsòvia

El FC Barcelona estarà present a la Fira del Llibre de Varsòvia

La mostra té Barcelona com a convidada especial i el Club, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, hi participa amb el documental ‘Suñol, un crit valent’, una taula rodona i una acció amb l’FCBEscola

El FC Barcelona estarà present a la setena edició de la Fira del Llibre de Varsòvia que tindrà lloc del 19 al 22 de maig a la capital polonesa, segons s’ha comunicat a la roda de premsa que l’Institut Ramon Llull ha celebrat avui per presentar les accions que Barcelona i la literatura catalana celebraran en aquest esdeveniment cultural.

Amb motiu de ser Barcelona la ciutat convidada d’honor per haver estat declarada ciutat literària per la UNESCO, l’Institut Ramon Llull organitza tota una sèrie d’accions al voltant de la literatura catalana en aquesta Fira, que tindrà lloc a l’Estadi Nacional de Varsòvia. En les accions que s’han programat hi participaran també la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el FC Barcelona. A la roda de premsa d’avui han estat presents el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, i el director d’Infraestructures Culturals de l’Ajuntament, Carles Sala. El Club ha excusat la baixa de darrera hora de Carles Vilarrubí, vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals, a causa d’un retard en el vol que l’havia de portar aquest matí a Barcelona.

A través del conveni de col·laboració del programa Sport meets culture, el FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull oferiran en aquesta fira activitats temàtiques que seran un punt de trobada entre la cultura i l’esport. Entre d’altres es preveu la projecció del documental Josep Suñol: Un crit valent, la taula rodona Futbol a debat literari, on dos dels escriptors convidats conversaran sobre la relació que existeix entre el futbol i la literatura, i una activitat dirigida als joves de la FCBEscola de Varsòvia per ressaltar els valors de l’esport i la cultura.

Promoció de la literatura a través del futbol

Polònia és un dels països d’Europa on el FC Barcelona té més seguidors, i la seva capital, Varsòvia, va inaugurar l’any 2011 l’FCBEscola de Varsòvia, la primera escola de futbol que el Barça va obrir a Europa, i que actualment compta amb més de 650 jugadors infantils. Aquestes circumstàncies fan de la Fira del Llibre de Varsòvia una molt bona ocasió per promocionar la cultura catalana a través del futbol, refermant els vincles entre els valors de l’esport i els de la cultura.

A més, la Fira del Llibre de Varsòvia dóna l’oportunitat de fomentar l’hàbit de la lectura entre els nens. La passió que el Barça aixeca a Polònia es veu reflectida també en la gran quantitat de llibres que s’editen sobre el Club i els seus jugadors, i que gaudeixen d’una molt bona acollida entre el públic polonès. L’editorial Sine qua Non té l’exclusiva de publicació dels llibres oficials del Barça en polonès, i una part del seu catàleg estarà present a l’estand de Barcelona.

La relació entre el FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull es va iniciar l’any 2012 amb un primer conveni de col·laboració per promocionar la llengua i la cultura catalanes al món mitjançant l’organització d’activitats conjuntes, i que va portar els noms Barça i Catalunya a les universitats de Glasgow, Amsterdam i París Sorbona Nova, entre d’altres. Aquest nou acord per participar a la Fira del Llibre de Varsòvia és un pas més per promoure la literatura catalana a l’exterior a través de l’esport.

En el seu torn de paraula, el conseller Santi Vila ha celebrat la implicació del FC Barcelona “no només per estar present en aquesta Fira del Llibre de Varsòvia, sinó per estar sempre al costat de la cultura catalana i fer possible que a través de l’esport, els nostres valors culturals puguin arribar a molts llocs i a molta gent als quals seria més difícil arribar-hi. El Barça és un aliat en la tasca de divulgar la cultura catalana i hem de felicitar-nos perquè estigui al costat nostre en aquest projecte”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut