RCD Espanyol – FC Barcelona: Derbi intens sense sort (0-0)

RCD Espanyol – FC Barcelona: Derbi intens sense sort (0-0)

Els de Luis Enrique, que s’han topat dues vegades amb el pal, sumen un punt en l’estrena del 2016 contra un Espanyol ben plantat en defensa que ha evitat el triomf blaugrana a Cornellà

Luis Enrique ja va avisar abans del derbi català de Primera. L’Espanyol no seria fàcil, i menys encara amb Constantin Galca d’entrenador, i pressionaria cada cop que perdés la pilota. I així ha estat durant els 90 minuts de partit, en què el FC Barcelona no ha pogut superar els blanc-i-blaus sobre la gespa el RCDE Stadium. Suma així un empat en un derbi intens que no ha tingut guanyador.

Com era previsible, no ho ha tingut fàcil el Barça per combinar davant un equip la intensitat, l'empenta i la força emprada del qual han tallat el ritme que volien imposar els de Luis Enrique. En un derbi d’alt voltatge des del primer minut fins a l’últim, els blaugranes han tingut la possessió, han controlat l’esfèrica i han gaudit d’alguna oportunitat, però no han pogut perforar la porteria de Pau López per endur-se el triomf, el primer del 2016. I això que n’han tingut alguna de clara, però la defensa, el travesser o la mala fortuna s’han creuat en el camí del gol.

La primera ocasió de la primera meitat, la més matinera, ha arribat al minut 8, en una centrada a l’interior de l’àrea que Alba ha enviat fora per molt poc. La segona, en una jugada extraordinària que un defensa ha tret des de l’àrea petita, després d’una acció individual de Neymar i una paret amb Messi (min 18). Un argentí que s’ha topat amb la creueta en una falta directa des de la frontal que ha enganyat Pau López (min 35). L’última just abans del descans ha estat per a Andrés Iniesta, que ha vist com Javi López, en el moment del xut davant el porter periquito, ha desviat l’esfèrica providencialment (min 43).

Malgrat aquestes quatre ocasions perilloses per part del Barça, l’Espanyol també s'hauria pogut avançar durant el primer temps. L’alta línia de pressió emprada durant els primers minuts, de la qual ja havia parlat Luis Enrique, ha estat a punt de fer efecte, i en un servei de cantonada fruit d’una recuperació Gerard Piqué ha hagut d’aparèixer per desviar molt a prop de la línia de gol un cop de cap d’Alvaro (min 25).

Més derbi, més ocasions

Uns deu minuts d’autèntica voràgine ofensiva després del pas per vestidors han activat encara més els dos equips, que han sortit amb les piles carregades. Els de Luis Enrique han continuat mantenint la possessió de l’esfèrica i han sortit a buscar Pau López amb ganes. I a punt han estat de superar-lo. L’Espanyol, per la seva part, amb recuperacions i a la contra, també ha fet treballar la defensa blaugrana, com en una jugada ràpida d’Hernán Pérez, però el seu xut creuat ha marxat fregant el pal (min 51).

Abans, però, el Barça ja havia ensenyat les urpes. Primer Suárez ha centrat cap a Neymar i Víctor Álvarez ha tapat la rematada. Pocs minuts després un xut de Messi ha acabat en córner (min 49). Després de l’ensurt d’Hernán Pérez, Luis Suárez ha retallat la defensa i el porter, però la seva rematada, la que hauria pogut inaugurar el marcador, s’ha topat amb la base del pal (min 54).

Tot i que el ritme ha afluixat després d’aquest frenètic inici de segon període, el partit ha continuat en un puny. I una jugada acrobàtica i perillosa de Neymar des de pràcticament la frontal ha iniciat els darrers quinze minuts de derbi, en què el Barça s’ha topat una vegada i una altra amb el bon posicionament defensiu dels locals, mentre que l’Espanyol ha buscat la contra. La més clara, la que podria haver decantat el partit ja al 90, després d’una recuperació de Javi López que ha buscat Marco Asensio en la centrada, però l’esfèrica ha sortit fora per mantenir l’empat a zero inicial en el derbi català que ha inaugurat aquest 2016. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut