Les curiositats de la Pilota d’Or del 2015

Les curiositats de la Pilota d’Or del 2015

Descobreix les dades més curioses que s’amaguen darrere de la gala que va premiar Leo Messi amb la cinquena Pilota d’Or

L'edició d'enguany de la Pilota d'Or de la FIFA va coronar Leo Messi amb el seu cinquè guardó, i es va convertir així en l'únic jugador de la història del futbol d'aconseguir-ho. Aquestes gales sempre amaguen curiositats que van més enllà d'allò que veiem, i per aquest motiu us oferim un seguit de dades destacades:

- Andrés Iniesta, un habitual de la gala. Des del 2009 el migcampista del Barça ha estat present en totes les gales de la Pilota d’Or. El seu millor resultat va ser el 2010, quan va ser el segon millor jugador del món per darrere del seu company Leo Messi.


- El tercer màxim percentatge de vots. Des que la FIFA és l’encarregada de lliurar la Pilota d’Or, el 41,3% dels vots que ha rebut Leo Messi en la Pilota d’Or del 2015 representa el tercer major marge. Per damunt només hi ha el 2011, amb el 47,8%, i el 2012, amb el 41,6%, també aconseguits per l’argentí.


- Els tres capitans que no van votar són porters. Dels 162 capitans que podien votar a la Pilota d’Or, Iker Casillas (selecció espanyola), Gianluigi Buffon (selecció italiana) i Claudio Bravo (selecció xilena) no ho van fer. A més, les federacions de futbol d’Indonèsia i de Kuwait van ser suspeses per la FIFA i tampoc van poder votar.


- Luis Enrique, el segon tècnic blaugrana a guanyar el premi a Millor Entrenador de l'Any. El tècnic asturià va assolir el premi després de conquerir cinc títols el 2015. El preparador barcelonista va aconseguir el 31% dels vots, per davant de Josep Guardiola (22,9%) i Jorge Sampaoli (9,4%).


- Wendell Lira, guanyador del Puskás. El primer premi Puskás es va atorgar l’any 2009. Durant aquests sis anys el premi sempre ha recaigut en jugadors que van marcar en competicions de primer nivell, però aquest 2015 el premi l’ha guanyat Wendell Lira, un jugador que en el moment que va fer el gol militava al Goianésia, equip del Campionat Brasiler de la Serie D, l’equivalent a la quarta divisió del futbol brasiler. El gol el va marcar en un torneig de futbol estatal, el Campionat Goiano, que reuneix els millors equips de l’estat de Goiás.


- Pitxitxi en Champions, sinònim de Pilota d’Or. Des del 2007 el màxim golejador de la Lliga de Campions acaba aixecant la Pilota d’Or. En aquella ocasió Kaká es va endur la pilota sent el pitxitxi de la màxima competició europea amb deu gols quan jugava amb el Milan. En aquesta ocasió, casualment, els tres finalistes de la Pilota d’Or van quedar empatats en el Pitxitxi com a màxim golejador de la Copa d’Europa.


- Quatre exjugadors del Barça assistents a la Gala. Aquest tipus d’esdeveniments reuneixen alguns dels millors representants del futbol mundial. A la gala d’enguany van assistir-hi quatre exjugadors del Barça: Samuel Eto’o (encarregat de donar els premis al millor onze), Luis Suárez Miramontes i Hristo Stóitxkov (integrants de l’expedició del Barça) i Edgar Davids.


- La Lliga espanyola, d'on han sortit més guanyadors. L’actual Lliga BBVA té l’honor d’haver vist jugar més jugadors que s’han emportat la Pilota d’Or que la resta de lligues europees. En total, deu futbolistes de la lliga espanyola n'han estat els guanyadors.


- La major presència de jugadors blaugrana entre els deu primers. L’espectacular 2015 del Barça amb la consecució de cinc títols s’ha vist reflectida en la classificació per a la Pilota d’Or. I és que a l’edició d’enguany hi ha hagut fins a quatre jugadors a les deu primeres posicions: Leo Messi, Neymar Jr, Luis Suárez i Andrés Iniesta.

[[BOTOVERMELL::L'interactiu de les ++cinc Pilotes d'Or de Messi::http://pilotador2015.fcbarcelona.cat/::HOR::NF::NO-TRACKING::::::]]

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut