El planter, cada vegada més present al Barça Lassa

Al partit davant el Peníscola van jugar fins a quatre jugadors fets al planter

El FC Barcelona Lassa va guanyar davant del Peníscola RehabMedic per 5-1 el partit de la Jornada 20 de la LNFS al Palau Blaugrana. Aquesta victòria va ser la 16a de la temporada i permet als blaugranes consolidar-se a la segona plaça de la classificació i, gràcies a la derrota d’ElPozo Múrcia, deixa el tercer classificat a 11 punts.

Carmona: “És un premi per a tota la secció”

Però, més enllà del resultat, hi ha un fet significatiu força important. A la convocatòria que va fer Marc Carmona per al partit va incloure tres jugadors del futbol sala formatiu, Juan Emilio i Esteban, que han estat unes quantes setmanes entrenant-se amb el primer equip i jugant minuts, i Xavi Cols. Les lesions d’homes importants com Sergio Lozano, Ferrao i Jesús Aicardo van fer que el preparador culer optés per convocar-los per al partit i fer-los jugar. El tècnic blaugrana es mostrava molt satisfet d’aquest fet en acabar el matx: “Crec que és un premi per a tota la secció, per a tots els que treballen a la base, per als responsables. Per als jugadors és un estímul perquè vegin que si treballen bé poden estar ajudant-nos amb minuts importants, no només amb minuts de final de partit”.

Un Juvenil amb el primer equip

Xavi Cols és un jugador que compagina les seves aparicions amb el Juvenil de Martí Graells amb el Barça B d’Andreu Plaza, però ahir va tenir el premi de jugar per primera vegada amb el primer equip del Barça B. Va ser un minut i amb la dificultat d’haver de defensar l’atac del porter jugador que proposava en aquells moments el Peníscola RehabMedic. El jove blaugrana no va desentonar i no va permetre que els castellonencs marquessin cap gol a la porteria defensada per Paco Sedano. De fet, amb ell al camp Wilde va fer el cinquè i definitiu gol amb el qual es va acabar el matx. Carmona va voler premiar la feina de Cols amb aquest debut: “El debut d’en Xavi ha estat un premi. Volíem premiar la seva trajectòria a la casa perquè estem molt contents de la feina que fa”.

El quart debut de la temporada

Amb el debut de Xavi Cols, ja són quatre els jugadors del futbol sala formatiu culer que han debutat aquest any amb el primer equip, i el de Cols és el debut més jove d’un jugador del FC Barcelona al primer equip. Juan Emilio ja va fer la pretemporada a les ordres de Marc Carmona i ha disposat de minuts per demostrar la seva qualitat. Fins i tot davant del Catgas Santa Coloma va marcar el seu primer gol a la LNFS. Esteban ha estat de manera present amb els grans des de la lesió de Sergio Lozano al mes d’octubre. El porter Miquel Feixas va aprofitar la lesió de Paco Sedano per disputar uns minuts al Palau davant del Jumilla Bodegas Carchelo, i Xavi Cols va debutar davant del Peníscola.