FC Barcelona - Athletic Club: Pròxima parada, semifinals (3-1)

FC Barcelona - Athletic Club: Pròxima parada, semifinals (3-1)

El Barça supera els quarts de final davant un rival que exigeix remuntar el gol inicial d’Iñaki Williams amb les dianes de Suárez, Piqué i Neymar en una millor segona meitat

Davant el mateix rival i escenari en què el Barça va proclamar-se campió de l’última edició de la Copa del Rei, el maig passat, l’equip de Luis Enrique 2015/16 ha fet aquest dimecres un pas més al torneig del KO. Ha superat la prova dels quarts de final contra un Athletic Club que va arribar viu de San Mamés i que, al Camp Nou, ha obligat la reacció de la segona meitat, liderada per les dianes de Luis Suárez, Gerard Piqué i Neymar Jr. El 3-1 final permet afrontar amb bones sensacions l’important duel de Lliga d’aquest dissabte contra l’Atlètic de Madrid i, després, poder pensar en la pròxima parada: les semifinals de Copa previstes pels dos primers dimecres de febrer.   

L’1-2 obtingut a San Mamés havia deixat l’eliminatòria a favor del Barça, però ben oberta. I així s’ha encarregat de demostrar-ho des de bon principi l’Athletic. Deu dies més tard d’encaixar un 6-0 en la visita de la Lliga, els d’Ernesto Valverde s’han presentat al Camp Nou amb l’esperança de posar encara més emoció a l’eliminatòria copera. I ho han aconseguit. Han pressionat la sortida de pilota blaugrana, amb les línies ben amunt, i obligant a Ter Stegen ser el principal distribuïdor del joc en una primera mitja hora en què els bascos s’han mostrat molt inspirats, ordenats en defensa i amb les idees clares a dalt.

Vermaelen ha rematat amb el cap, al fons de la xarxa, un servei de córner. L’àrbitre, però, ha anul·lat el gol per una suposada falta sobre Mikel Rico. Sí s’ha mogut el marcador quan Iñaki Williams ha fet una diagonal, creuant l’esquena de la línia defensiva per acabar rebent l’assistència d’Aduriz. L’extrem visitant ha pogut sorprendre Ter Stegen amb velocitat per acabar celebrant un 0-1 encara més vida a l’Athletic, amb opcions de posar el 0-2 al marcador i escampar la por a la parròquia del Camp Nou.

Messi, tapat per Balenziaga, no ha trobat la comoditat suficient per conduir i Luis Suárez tampoc ha rebut amb facilitat. Amb el centre del camp neutralitzat i l’atac bloquejat pel plantejament defensiu basc, el blaugrana que més s’ha apropat a l’àrea de Iago Herrerín ha estat Neymar Jr. O bé San José i Balenziaga l’han tirat al terra abans d’entrar-hi o, un cop a dins, no hi havia  opcions de rematada. L’atreviment del brasiler ha permès que el tram final de la primera meitat tingués color blaugrana. I també el principi de la represa.

Arriba la remuntada

Una combinació entre Sergi Roberto i Messi ha acabat amb l’argentí entrant a l’àrea, centrant des de la dreta. Rakitic ha deixat passar la pilota i Luis Suárez, actuant com a ‘killer’, ha creuat l’esfèrica lluny de l’abast d’Herrerín. L’empat ha despertat l’eufòria i ha aportat tranquil·litat als 60.000 espectadors i al mateix equip de Luis Enrique.

L’Athletic, amb moltes menys forces que a la primera meitat, només ha tingut una acció d’Eraso per avançar-se de nou en el marcador i l’entrada de Sergio Busquets al terreny de joc ha aportat més solidesa. El domini del tram final de la segona meitat també s’ha convertit amb més gols. Després de les accions de Neymar, Sergi Roberto i Piqué, acabades en tres córners consecutius, la insistència ha tingut premi. Una centrada d’Alves ha acabat amb el central català saltant més que ningú. El 2-1 ja donava per tancada una eliminatòria que ha tingut un últim moment feliç gràcies a un espectacular Neymar Jr. Ha rebut la pilota a la frontal, ha entrat a l’àrea i, amb la puntera, ha enviat la pilota a l’escaire. L’equip, que s’ho ha merescut, ha fet pinya per celebrar el sisè accés consecutiu a les semifinals de la Copa del Rei.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut