Luis Enrique iguala els 28 partits imbatuts del Barça de Pep Guardiola

Luis Enrique iguala els 28 partits imbatuts del Barça de Pep Guardiola

El tècnic asturià ha assolit el rècord que tenia el de Santpedor la temporada 2010/11 el dia que compleix 100 partits de blaugrana

El Barça de Luis Enrique continua sumant rècords. Després de la victòria contra el Llevant (0-2) els blaugranes han encadenat 28 partits sense perdre. Una fita que no s’aconseguia des de la temporada 2010/11 amb Pep Guardiola d’entrenador. D’aquesta manera, el tècnic asturià ha igualat el rècord absolut del Club que posseïa el tècnic de Santpedor. I és que l’última derrota del conjunt blaugrana es va produir contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán al 3 d’octubre passat. Aleshores, els blaugranes van perdre per 2-1. Des d’aquella desfeta, els de Luis Enrique han encadenat 23 triomfs i cinc empats que han servit per situar-se líders de la Lliga, classificats per als vuitens de final de la Champions League i a les semifinals de la Copa amb un avantatge de set gols.

De moment han passat 127 dies sense conèixer la derrota. Durant aquest període el Barça ha aconseguit triomfs importants com la golejada històrica al Reial Madrid al Santiago Bernabéu per 0-4 i les dues victòries –semifinal i final– per conquerir per tercera vegada a la història el Mundial de Clubs i rubricar un any 2015 per emmarcar amb cinc títols –Lliga, Copa del Rei, Lliga de Campions, Supercopa d’Europa i Mundial de Clubs. Aquest 2016 els blaugranes van empatar contra l’Espanyol en Lliga, però després han encadenat deu victòries consecutives, entre les quals destaquen els triomfs davant l’Atlètic de Madrid per situar-se líders de Primera Divisió i la golejada per 7-0 a l’anada de semifinals de la Copa contra el València.

Pel que fa a la ratxa de partits sense perdre de l’etapa de Pep Guardiola, els blaugranes també van assolir 23 victòries i cinc empats, entre les quals també va destacar una golejada històrica al Reial Madrid per 5-0 al Camp Nou. De fet, hi ha grans similituds entre la ratxa de Luis Enrique i la de Pep Guardiola, ja que tots dos equips han encadenat deu victòries consecutives durant aquest període, han assolit els mateixos triomfs i empats, pràcticament han aconseguit els mateixos gols a favor i en contra i se situen líders de la Lliga, classificats per als vuitens de la Champions i a un pas de la final de Copa. El Betis va ser el rival que va ser capaç de guanyar els de Guardiola després d'aquesta ratxa espectacular a la tornada de semifinals de la Copa per 3-1. A l'anada d'aquella eliminatòria els blaugranes van guanyar per 5-0 al Camp Nou. D'aquesta manera, Luis Enrique pot seguir augmentant els registres i superar el rècord a partir d’aquest dimecres contra el València a Mestalla.

Les similituds de la ratxa de Luis Enrique i la de Pep Guardiola

DADES

LUIS ENRIQUE

PEP GUARDIOLA

Victòries

23

23

Empats

5

5

Gols a favor

86

85

Gols en contra

14

14

Tres màxims golejadors

Suárez (30), Messi (18), Neymar Jr (17)

Messi (23), Villa (15), Pedro (13)

Màxima golejada

7-0 davant el València (Copa)

0-8 davant l’Almeria (Lliga)

Ratxa de victòries

10

10

Últim partit perdut

Sevilla (2-1, Sánchez Pizjuán)

Hèrcules (0-2, Camp Nou)

Situació de l’equip

Líders a la Lliga, classificats per als vuitens de la Champions i a les semifinals de Copa

Líders a la Lliga, classificats per als vuitens de la Champions i a les semifinals de Copa

Balanç al Camp Nou

16 victòries i 1 empat

13 victòries i 2 empats

Balanç a domicili

7 victòries i 4 empats

10 victòries i 3 empats

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut