FC Barcelona – Sevilla FC: Exhibeixen el caràcter guanyador (2-1)

FC Barcelona – Sevilla FC: Exhibeixen el caràcter guanyador (2-1)

Un genial xut de falta de Messi i una diana de Piqué capgiren el gol incial de Vitolo i permeten igualar el rècord de 34 partits sense perdre

En l’edició del diccionari blaugrana ha desaparegut el verb perdre. Així s’està demostrant en els últims cinc mesos. El barcelonisme ja no recorda aquell 3 d’octubre al Sánchez Pizjuán (2-1). Ha passat tota una volta de Lliga i un total de 34 partits sense caure i això provoca que, precisament contra el Sevilla, el conjunt blaugrana hagi igualat el rècord històric al futbol estatal (l’honor només era del Reial Madrid 1988/89). Per aconseguir-ho, ha estat necessari exhibir el caràcter guanyador de l’equip i protagonitzar una remuntada davant un rival d’alt nivell com l’equip d’Unai Emery, futur rival a la final de Copa. El partit, a part, serà recordat per una nova genialitat de Leo Messi en el llançament d’una falta.

El Sevilla s’ha plantat al Camp Nou amb les línies defensives ben juntes, esperant la sortida al contraatac. Aleix Vidal, que ha actuat al lateral dret contra el seu exequip, ha estat el primer blaugrana a veure espai entre els defensors sevillans. Superats els deu minuts de joc, ha assistit entre línies cap a Suárez. La rematada de Suárez l’ha hagut de desviar Sergio Rico a córner. Messi ha servit enviant la pilota directament a la fusta i, en el refús, Suárez també ha topat amb el travesser.

L’infortuni ha tingut continuïtat quan els dos homes de banda del Sevilla han protagonitzat el primer gol del partit. Centrada de Krohn-Dehli des de l’esquerra i rematada, al segon pal, de Vitolo. L’escenari era ideal per a un Sevilla que seguia buscant el contraatac, però llavors ha aparegut Messi i el seu privilegiat peu esquerre.

Una falta de Rami sobre Suárez a la frontal de l’àrea ha acabat sent determinant. La pilota estava en una situació perfecta per a un xutador dretà com Neymar, però Messi ha tornat a fer-ne de les seves. Ha fet aixecar-se tot el Camp Nou amb un xut creuat al pal del porter. La pilota, com si fos una fletxa, ha entrat per tot l’escaire.

Amb l’empat, el trident blaugrana ha continuat combinant, Messi ha tingut més oportunitats per fer la segona diana, mentre que Busquets ocupava tot el centre del camp i Alba oferia entrega i lluita davant Gameiro. L’equip i el seu caràcter guanyador estava disposat a capgirar totalment el marcador. No s’ha tardat a fer-ho a l’inici de la segona meitat. Sergio Rico ha desviat a córner una rematada de Neymar Jr, però no ha pogut evitar el gol de Piqué en l’acció següent, quan Messi ha recollit la pilota, l’ha cedit a Suárez i aquest ha assistit al central blaugrana, ben atent a l’àrea petita.

La diana de Piqué ha permès afrontar la segona meitat amb més tranquil·litat, però sense deixar de buscar la tercera diana. Una diagonal i la posterior rematada de Neymar Jr o un bon xut de Sergio des de la frontal han estat a prop del gol. A l’altra àrea, Bravo també ha estat providencial en un cara a cara amb Gameiro. El partit ha anat evolucionant sense més notícies –positives o negatives– per a la parròquia blaugrana. Tot sembla indicar que la ratxa de partits sense perdre no té aturador.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut