Deu jugadors de l’actual plantilla han jugat 100 partits o més amb el FC Barcelona

Deu jugadors de l’actual plantilla han jugat 100 partits o més amb el FC Barcelona

Marc Bartra ha estat l’últim a unir-se a un club que encapçalen el capità Iniesta, amb 580 partits, i Messi, amb 517

En el minut 80 del partit a Ipurua del diumenge passat (0-4) Luis Enrique va fer un triple canvi, i un dels jugadors que va saltar al terreny de joc va ser Marc Bartra. No era un canvi qualsevol, ja que amb aquells minuts el central culer arribava als 100 partits oficials amb la samarreta del primer equip del FC Barcelona. D’aquesta manera, Bartra s’unia al club dels jugadors centenaris de l’actual plantilla culer. El de Sant Jaume dels Domenys es converteix en el desè jugador d’una llista que encapçala el capità, Andrés Iniesta.

Han passat molts partits des que Iniesta va superar la xifra dels 100 fins que ho ha fet Bartra, però els deu jugadors de l’actual plantilla que tenen aquest honor són una mostra més de la continuïtat del grup. I és que no és habitual que un equip compti amb tants jugadors amb tants partits disputats.

El grup creix

La llista l’encapçala Andrés Iniesta amb 580 partits, una xifra que el situa com el tercer jugador de la història del Barça amb més partits, només per darrere dels seus excompanys Xavi Hernández (767) i Carles Puyol (593), i superant Migueli (549) i Valdés (535). Per darrere d’aquestes llegendes ja hi apareix el nom de Leo Messi, amb 517 partits.

Darrere dels dos actuals capitans hi ha Dani Alves, l’estranger amb més partits disputats en la història del Club –exceptuant Messi, format a la Masia-, amb 379. El segueixen de ben a prop Sergio Busquets (371) i Gerard Piqué (344). Ambdós es van incorporar al primer equip la temporada 2008/09, i des d’aleshores han estat jugadors bàsics en la consecució d’èxits.

La llista s’ha anat ampliant en els darrers temps. Destaca el nom de Javier Mascherano, que va arribar al Barça la temporada 2010/11 i ja suma 269 partits com a culer. Per darrere de l’argentí hi ha Adriano –amb 188 partits-, Jordi Alba –amb 145- i Neymar Jr –amb 127-. I l’últim a afegir-se ha estat Marc Bartra. Des que va debutar oficialment amb el primer equip un 14 de febrer del 2010 al Vicente Calderón, el central català ha anat fent-se un lloc fins a sumar-se a un club privilegiat, al qual aviat s’hi sumaran Rakitic -95 partits- i Sergi Roberto -94 partits.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut