FC Barcelona – Getafe CF: Deures fets amb nota al ritme de Messi (6-0)

Els blaugranes golegen amb comoditat amb una nova exhibició de l’argentí, un doblet de Neymar Jr i una xilena d’Arda en el 37è partit seguit sense perdre

El Barça segueix enamorant al ritme de Leo Messi. En la visita del Getafe al Camp Nou, els de Luis Enrique han tornat a golejar (6-0) i sumen ja 37 partits consecutius sense perdre. Un gol en pròpia de Juan Rodríguez ha obert la llauna, i Munir, Neymar Jr (2), Messi i Arda Turan han anat completant una victòria còmoda que dóna pas al duel de tornada dels vuitens de final de la Champions. El Barça es manté ferm al capdavant de la Lliga i conserva, com a mínim, els vuit punts d’avantatge.

Els madrilenys només han tingut una possessió amb perill en tota la primera part, i ha estat només començar amb una jugada individual de Yoda. A partir d’allà, monòleg blaugrana. Amb la línia defensiva situada al mig del camp, el Barça ha recuperat la pilota amb facilitat i ha tocat en espais curts. Així s’ha fabricat el primer gol, que s’ha fet Juan Rodríguez en pròpia porteria en una centrada de Jordi Alba. Sense temps de celebrar-lo, tot seguit Neymar Jr ha provocat un penal clar, però Guaita ha aturat el xut de Messi des dels 11 metres. Fins al moment, l’única assignatura pendent.

El ‘10’ torna a ser el director

Sense fer el futbol més brillant de la temporada, el Barça ha continuat arribant a ràfegues. Al minut 19 una triangulació marca de la casa al primer toc ha acabat amb un rematada de Munir en posició forçada que ha significat el 2-0. Encara no havia arribat el millor joc, però els 87.533 espectadors que quasi omplien el Camp Nou ja vibraven. Les constants interrupcions han endarrerit el xou. Un espectacle que ha tornat a dirigir amb vareta màgica Leo Messi. Quan el ‘10’ ha volgut, el Barça ha posat una marxa més –o dues.

Superada la mitja hora, Piqué ha enviat un xut des de dins de l’àrea petita al travesser, i tot seguit el ‘10’ ha filtrat una pilota a Neymar Jr que era mig gol. El brasiler no ha fallat i ha fet el 3-0. Faltava la diana de l’argentí, i no ha calgut esperar que passés el descans. Al minut 40 ha recollit una passada d’Arda Turan, ha aixecat la mirada des de la frontal i l’ha posat lluny de l’abast de Guaita. El 4-0 al descans deixava coll avall una altra golejada al Camp Nou.

Control total de la situació

L’única diferència en arrencar el segon temps ha estat un intent d’ocasió de Yoda. A banda d’això, més del mateix. Domini blaugrana i combinacions per arribar a la porteria. I, de nou, al ritme de Messi. L’argentí ha tornat a assistir per a Neymar Jr, i aquest ha tornat a marcar. Quedaven 40 minuts per al final, i el Camp Nou ja escalfava motors per a la Champions amb l’onada.

La festa blaugrana era rodona, i ningú se la volia perdre. Arda Turan també s’hi ha sumat, a la sortida d’un córner, amb una rematada acrobàtica que ha significat el 6-0. Samper ha substituït Iniesta amb mitja hora per endavant i, com sempre, ha estat a l’alçada. El Getafe ho ha intentat amb dues arribades de cert perill de Wanderson i Moi Gómez, però el partit només tenia un color. Tot i així, i tenint en compte el calendari que se li apropa, el Barça ha abaixat un pistó el ritme, i ha tingut la pilota però sense córrer cap risc. Així és com han anat passant els minuts i com s’ha aconseguit el 37è partit seguit sense perdre. Amb el xiulet final, canvi de xip. Arriba l’Arsenal i cal segellar el passi als quarts de final de la Lliga de Campions.