El ‘Sabies que’ del FC Barcelona – Arsenal FC de la Lliga de Campions

El ‘Sabies que’ del FC Barcelona – Arsenal FC de la Lliga de Campions

Les curiositats estadístiques que s’han de conèixer abans de la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions contra el conjunt londinenc

El FC Barcelona s’enfronta aquest dimecres a la possibilitat de tornar a repetir uns quarts de final de la Champions. Amb el 0-2 aconseguit a l’anada contra l’Arsenal, jugada a Londres, els de Luis Enrique parteixen amb avantatge respecte al conjunt dirigit per Arsène Wenger. Els precedents, a més, així ho auguren. Aquestes són les dades estadístiques més curioses que s’han de conèixer abans de l’enfrontament que es jugarà al Camp Nou:

- El Barça i l’Arsenal s’han enfrontat vuit vegades a la Champions League. El primer cop va ser la temporada 1999/2000, a la primera fase de grups. En el total d’aquests vuit partits, els blaugranes han aconseguit la victòria en cinc ocasions, mentre que han empatat dos partits i n’han perdut un, a l’anada dels vuitens de la temporada 2010/11.


- Com a jugador, Luis Enrique va marcar en els dos partits contra l’Arsenal de la primera fase de grups de la temporada 1999/2000. L’actual entrenador del Barça va marcar en l’1-1 al Camp Nou i en el 2-4 de Wembley.


- El Barça s’ha classificat per a la següent ronda en competicions UEFA en 35 de les 37 vegades que ha guanyat a l’anada. Les dues excepcions són contra el Colònia, a la primera ronda de la Copa de la UEFA 1980/81, i contra el Metz, també en la primera ronda de la Recopa de la UEFA 1984/85.


-L’Arsenal no guanya a casa d’un equip de la Lliga espanyola des de fa deu anys. L’últim cop que ho va fer va ser contra el Reial Madrid, en els vuitens de la final de la temporada 2005/06, amb un gol de Thierry Henry (0-1).


- El Barça sempre es classifica amb un 0-2 en l'anada d'una eliminatòria europea. En els nou precedents, mai s'ha perdut en la tornada.


- Si el Barça guanya serà la tercera vegada que els blaugranes eliminin l’Arsenal en aquesta competició (2010, 2011 i 2016).


- Si el Barça passa, jugarà per novena temporada consecutiva els quarts de final de la Champions.


- L’actual campió de la Champions sumaria la seva desena victòria consecutiva al Camp Nou a la Champions. De fet, dels últims 36 partits a casa, n'ha guanyat 29, n'ha empatat 6 i només ha perdut un enfrontament (Bayern, 2013).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut