És l’hora de fer deures

És l’hora de fer deures

Els jugadors de l’Aleví B de Jordi Font han fet una hora d’estudi diària durant el Mundialito, que han disputat del 19 al 27 de març a Portugal

El Mundialito de Clubs, que s’ha disputat del 19 al 27 de març a la localitat portuguesa de Vila Real de Santo Antonio, a l’Algarve, és un dels tornejos més llargs del panorama internacional.  Són nou dies de competició en els que els jugadors només acostumen a disputar un partit al dia i tenen molt temps lliure. El Barça ha participat aquest any amb l’Aleví B de Jordi Font i abans de partir cap a Portugal tant el tècnic blaugrana com el seu segon entrenador, Josep Ramon Olivé, van aprofitar el darrer partit de Lliga que van jugar a camp del Sant Andreu per reunir-se amb els pares i explicar-los que durant el torneig aprofitarien per estudiar. Així que cada nen portava a la seva bossa de viatge els llibres escolars i una llista amb els deures que els hi havien posat els professors a l’escola.

“Tant el Josep Ramon com jo vam dedicar una hora diària a estudiar amb ells. Aquest és un torneig molt llarg on els nanos tenen molt de temps lliure i volíem que l’aprofitessin. Aquells que no tenien deures de l’escola els fèiem llegir un llibre. Crec que és una bona iniciativa que nosaltres, com a Club, sempre apliquem als tornejos llargs”, explica Jordi Font. Els jugadors també van tenir temps per fer excursions per l’Algarve i per anar a la platja. Va haver un matí, el fatídic dia dels atemptats a Brusel·les, que els nois van fer un mural en memòria de les víctimes. “Aquesta va ser una experiència molt emotiva que ens va servir per parlar amb ells del que havia passat i per què havia succeït a Bèlgica”, afegeix Jordi Font.

Control de notes cada trimestre

El Barça, com a Club, no només controla el bon ús que fan els jugadors del futbol formatiu amateur de les xarxes socials sinó que els nois han de presentar cada trimestre les notes que treuen a l’escola. “Al marge de Carles Folguera, director de La Masia, està Rubén Bonastre, el cap d'estudis, que ens passa informes setmanals. Cal anar a una. Acceptem que suspenguin una o dues assignatures, però no set o vuit. Perquè al final, el que és penques al col·legi ho és al vestidor. I si permets que un infantil o un aleví passi de tot, passarà de tot sempre. L'actitud és vital i a qui no li agradi, adéu”, explica Jordi Roura, secretari tècnic del futbol formatiu amateur del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut