Aquest dissabte, reconeixement a Enrique Castro, 'Quini'

Aquest dissabte, reconeixement a Enrique Castro, 'Quini'

L’exjugador del Barça i l’Sporting rebrà l’escut d’or i brillants del Club abans del partit de Lliga d’aquest dissabte al Camp Nou

Aquest dissabte 23 d’abril, coincidint amb el partit de Lliga entre el FC Barcelona i l’Sporting de Gijón, que es disputarà al Camp Nou a les 20.30 hores, el Club lliurarà l’escut d’or i brillants a Enrique Castro, ‘Quini’, en reconeixement a la seva trajectòria com a jugador, a la seva fidelitat al Club i al seu permanent vincle emocional amb l’afició blaugrana.

Quini rebrà l’escut de mans del president Josep Maria Bartomeu, a la Llotja Presidencial Josep Suñol, i, abans de començar el partit, saludarà l’afició des del terreny de joc.

Quini va jugar al FC Barcelona entre els anys 1980 i 1984 i va exhibir la seva gran qualitat com a golejador amb 101 gols en els 178 partits en què va vestir la samarreta blaugrana.

El palmarès dels seus quatre anys amb el Barça (1980-84) inclou una Recopa (1981/82), dues Copes del Rei (1980/81 i 1982/83), una Copa de la Lliga (1982/83) i una Supercopa d’Espanya (1983). A més, va aconseguir el Pitxitxi les temporades 1980/81 i 1981/82 i va ser l’autor del gol 3.000 del Barça a la Lliga el 24 de gener del 1982 en un partit davant el Castelló. L’any 1984 va tornar a l’Sporting deixant enrere el record d’un extraordinari golejador i d’una persona dotada de qualitats humanes excepcionals.

Durant la seva primera temporada blaugrana, Quini va ser víctima d’un segrest que va acabar feliçment amb el seu alliberament. De fet, el 25 de març passat es van complir 35 anys del seu alliberament.  Aquell segrest, la dimensió humana de Quini, i el seu enorme compromís amb el Barça van fer que es convertís en un ídol de l'afició, si és que no ho era ja des del primer dia. Tres mesos després, ja recuperat del succés, es va enfrontar al seu Sporting de Gijón a la final de Copa i va contribuir a la victòria del Barça per 3-1 amb dos gols.

El FC Barcelona li va retre un homenatge al Camp Nou el 9 d’octubre del 1984. El seu nom ha estat corejat cada vegada que ha tornat a visitar el Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut