Cristian Catena: “El Cadet B és una de les millors generacions del futbol formatiu”

Cristian Catena: “El Cadet B és una de les millors generacions del futbol formatiu”

L’entrenador del Cadet B i el capità Eric Garcia han estat els grans protagonistes del programa Promeses de Barça TV, on han explicat les claus de l’èxit del seu equip campió de Lliga

Cristian Catena i Eric García, entrenador i capità del Cadet B campió de Lliga, han estat els grans protagonistes del programa Promeses de Barça TV. Tots dos han explicat les claus que han portat al Cadet B a proclamar-se campió de Lliga del Grup 1 de Preferent i a signar una temporada excel·lent en la que han impressionat pel seu gran nivell de joc fins i tot al mateix Luis Enrique, entrenador del primer equip del FC Barcelona. Aquestes són algunes de les reflexions que han fet Cristian Catena i Eric Garcia a l’entrevista realitzada pel periodista Jaume Marcet.

Cristian Catena

La Lliga

“Aconseguir la Lliga és la conseqüència directe d’haver fet les coses molt bé durant la temporada. Aquest és un grup de jugadors fantàstic que s’entrena a un nivell altíssim. Penso que és una de les millors generacions del futbol formatiu amateur blaugrana. No només per què tenen molt de talent sinó per què és un autèntic equip dintre i fora del camp. Aquesta és una de les claus del seu èxit. Són un grup de nanos en el que molt d’ells van començar a jugar junts al prebenjamí, precisament quan jo era el segon entrenador de Jordi Puig”.

Els cadets com a persones

És una etapa formativa molt maca, ja que els jugadors comencen a ser conscients de tot el que els envolta fins i tot tenen molta gent al costat, al seu entorn, que els hi diu a totes hores lo bé que fan les coses. El nostre rol és que valorin de debò tot el que tenen, tot el que el Barça i la vida els hi dóna, i que toquin de peus a terra. El millor d’aquestes edats és que ja no són uns nens de Primària, com els alevins per exemple, i pots mantenir amb ells converses més profundes”.

Els elogis de Luis Enrique

Quan Luis Enrique ens va elogiar vam tenir una conversa amb els jugadors ja que tots eren molt conscients del que havia dit. Les seves paraules demostren que coneix la casa i ens van fer sentir molt satisfets del nostre grup. Vam utilitzar aquest estímul per fer veure als jugadors que no tenien res fet i que s’havia de seguir treballant en la mateixa línia si volíem tenir èxit. Les paraules de Luis Enrique ens van ajudar molt a seguir pel bon camí”.

 

Eric Garcia

El capità i el seu rol

“Aquest equip té una relació molt especial, espectacular, ens entenem molt bé entre nosaltres, dintre i fora del camp, i això es nota. Som una pinya. La meva feina com a capità és la d’ajudar als companys en els moments més complicats i, sobretot, ajudar al grup a mantenir els peus a terra i la humilitat. Tots volem ser professionals i sabem quin és el camí que em de seguir”

La seva temporada

“Estic molt content per la temporada de l’equip i pel meu rendiment tant defensiu com ofensiu on he aconseguit marcar 10 gols gràcies a que m’estan sortint bé les coses i a que els corners se’m donen molt bé. En quin jugador em fixo més? Em fixo molt en Piqué i en el caràcter i la forma de jugar de Mascherano. Ells són les meves referències juntament amb el jugador del Manchester City, també argentí, Nicolás Otamendi”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut