El FC Barcelona, primer club del món en gestió de la innovació

El FC Barcelona, primer club del món en gestió de la innovació

És el primer club esportiu que rep un certificat de reconeixement internacional pel seu model d’innovació, una reafirmació del seu lideratge en aquest sector

El FC Barcelona ha rebut un reconeixement que l’acredita com la primera i única entitat esportiva del món que compleix amb els requisits de qualitat d'àmbit europeu en la gestió de la innovació. Aquest reconeixement ha estat atorgat per AENOR, l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació, que ha fet arribar al Club els corresponents certificats de reconeixement estatal i europeu de gestió de la innovació (Innovation Management System CENT-TS i Certificació UNE166002).

El Club impulsa els seus projectes d’innovació a través d’un departament propi, que actua sobre les tres àrees que defineixen el seu Pla Estratègic 2015-2021: Esport, Emoció i Empresa. Aquests projectes es dissenyen a través de la col·laboració entre empleats, executius, directius, socis i aficionats per definir i desenvolupar nous productes, nous serveis i nous processos de gestió.

Com a exemples recents, el Departament d’Innovació ha organitzat tallers de cocreació amb socis, per conèixer les noves experiències i necessitats al Camp Nou, amb sòcies i empleades per impulsar el paper de la dona al Club, i pròximament organitzarà un taller amb socis joves per analitzar les necessitats i preferències d’aquesta franja d’edat, tant al Club com a l’Estadi. Aquests tallers han originat una sèrie de nous projectes, actualment en fase de desenvolupament, que representaran millores per als socis i aficionats.

En l’auditoria necessària per aconseguir aquests reconeixements, el Club ha posat de manifest el rigor en els seus processos i ha fet palès que la innovació es troba interioritzada en la seva gestió, sistematitzada a través d'una sèrie de projectes i processos actius que reforcen el Pla Estratègic del Club, en què s’aposta de manera ferma per treballar amb models d’innovació.

Actualment existeixen unes 500 entitats certificades segons aquests estàndards de qualitat, la majoria pertanyents als sectors energètic, automobilístic, sanitari, alimentari, universitari i mediambiental. Per aquest motiu és especialment rellevant per al FC Barcelona ser la primera entitat esportiva del món que rep aquesta qualificació, fet que en reafirma el lideratge també en aquest sector i que el diferencia d’altres clubs de futbol i d’altres entitats esportives.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut