“S’està fent molt bona feina des de la base”

“S’està fent molt bona feina des de la base”

Marc Serra, entrenador de l’Aleví A i coordinador del Futbol 7 blaugrana, fa un balanç molt positiu de la temporada dels equips alevins i benjamins al programa ‘Promeses’ de Barça TV

Quin és el barem per determinar l’estat de salut del futbol del futbol 7 blaugrana? Marc Serra, entrenador de l’Aleví A i coordinador dels 9 equips de Futbol 7 del Barça, ho té molt clar: “Els títols no són el barem en el que ens hem de fixar. Es cert que els títols són el resultat de la feina ben feta però, per exemple, la temporada del Benjamí D ha estat fantàstica tot i haver perdut la Lliga en una jugada desgraciada, un xut de més enllà de mig camp, en el temps afegit del penúltim partit. S’està fent molt bona feina des de la base i nosaltres ho valorem veient el nivell de joc dels nostres equips o veient que a cada equip tenim quatre o cinc jugadors que tenen un primeríssim nivell”, ha explicat Marc Serra al programa Promeses de Barça TV.

L’Aleví A, l’Aleví D, el Benjamí A i el Prebenjamí han estat els quatre equips del Barça de Futbol 7 que han guanyat la Lliga en aquesta temporada tan complicada marcada per la sanció FIFA. Els nou equips de Futbol 7 blaugrana han guanyat, a més, 33 tornejos, que es disputen durant la temporada coincidint amb les aturades a la Lliga. El darrer èxit assolit són els quatre títols aconseguits el passat cap de setmana al Torneig MIC disputat a Andorra. “Guanyar aquests quatre títols, en un tipus de torneig on no pots cometre cap errada al jugar-se els partits a dues parts de 12 minuts, demostra que s’està treballant molt bé des d’una base on procurem que el procés de captació sigui l’encertat per mantenir el bloc de l’equip a mesura que els nens passen per les diferents categories, com succeeix, per exemple, amb l’actual Cadet B, on molts dels seus jugadors van començar junts al Prebenjamí. El nostre gran objectiu, des de l’àrea de futbol 7, és el d’aconseguir que els nens arribin al futbol 11, a l’Infantil B, formats de la millor manera possible. I crec que ho estem aconseguint”, ha dit Marc Serra.

El pas al futbol 11

Els resultats no poden condicionar la manera de treballar. “Nosaltres, per exemple, vam quedar eliminats a LaLiga Promises a vuitens de final. Vol dir això que el nostre Aleví A no té nivell? Ni molt menys. El sistema de competició, amb partits molt curts a dos parts de 12 minuts, ens va perjudicar ja que nosaltres som un equip, amb jugadors petits, que necessita tocar la pilota. Tenir el control del partit. Un equip que ha guanyat invicte la Lliga i que ha enlluernat a tots els tornejos als que hem anat aquesta temporada. Els resultats, com he dit, no marquen la salut d’un equip en aquestes edats. Ho marca la formació i jo estic convençut que els meus jugadors de l’Aleví A tindran, com ho van demostrar a la final del Torneig MIC que van guanyar al Reial Madrid per 2-0, una ràpida adaptació al futbol 11. Si això succeeix així voldrà dir que la feina que em fet amb ells ha estat un èxit. Aquest és el nostre barem”, ha comentat un Marc Serra que, com Jordi Pérez al Benjamí A, ja prepara la fase final del Campionat de Catalunya que es disputa aquest cap de setmana a Martorell.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut